Chile-Duszone Żeberka

Chile-Duszone Żeberka
Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,96 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś marchew, mieloną kolendrę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chile-Duszone Żeberka, Cytrusowo-Chile-duszone żeberka, oraz Duszone na kawie żeberka z Ancho Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Toast chiles w suchej dużej patelni overmedium ciepła, aż lekko dmuchane i lightlydarkened po obu stronach, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć z patelni; ostudzić. Łodyga chilesand połowę wzdłuż; odrzucić nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieść w średniej misce i dodaj wrzącą wodę do przykrycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Niech chiles stać do miękkości, ok. 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
5
Drenaż.
6
Połącz chiles, czosnek, skórkę z cytryny ijejce, olej, sól, kolendrę i kminek w blenderze lub robocie kuchennym; przecier, dopókimarinada jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
KminekKminek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wrzucić żeberka i cebulę z marynatyw płytkim naczyniu do pieczenia; przykryć naczynie i żeberka na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
CebulaCebula
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Cebulę,żeberka i marynatę przełożyć do dużego, ciężkiego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
MarynataMarynata
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia na kuchence ipołożenie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
GarnekGarnek
11
Przenieść do piekarnika i dusić żebra przez 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Dodaj ziemniaki, marchew i pastę pomidorową (trzymaj mięso i warzywa zanurzone); przykryj i wróć do piekarnika. Kontynuuj duszenie, aż mięso będzie delikatne i łatwo się oddziela od kości, a warzywa będą miękkie, o 50-60 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Przenieś krótkie żeberka i warzywa naduża blacha do pieczenia. Przykryj arkusz bakingsheet folią. Przelej płyn do gotowania do dużego rondla. Doprowadzić do wrzenia, reduceheat i gotować na wolnym ogniu, odtłuszczanie tłuszczu z powierzchniokazalnie, aż sos zmniejsza się do4 filiżanek, 8-10 minut. Rób z wyprzedzeniem: Shortribs, warzywa i sos mogą być wykonane 2 godziny wcześniej. Sos na okładce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
WarzywaWarzywa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Niech SOSI żeberka i warzywa stoją w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
żeberkażeberka
15
Umieść przykrytą blachę do pieczenia z żeberkami iwegetables w piekarniku do podgrzania, około 15 minut. Oliwki i natkę pietruszki wymieszać z sosem i dozować od czasu do czasu, mieszając na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OliwkiOliwki
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
16
Żeberka i warzywa podzielić międzyplaty i sos łyżka nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
WarzywaWarzywa
SOSSOS

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut ma lekko dymiące aromaty otwierające z akcentami ciastek i nutami miodu i płatków kwiatów. Podniebienie jest doskonałe, owocowe i pełne smaku, dostarczając zachwycającego poczucia obfitości. Mieszanka: 67% Macabeo, 33% Parellada
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn