Kurczak Massaman Curry (Kaeng Matsaman Kai) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 814 kalorii, 50g białka, oraz 49g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pełnotłuste mleko kokosowe, laski cynamonu, drobno posiekany cukier palmowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cukier palmowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Halloween Wyciąć Ciasteczka Cukru jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai), Kurczak Zielony Curry {Kaeng Kiao Waan Gai}, oraz Autentyczne tajskie zielone Curry z kurczakiem (Kaeng Kiew Waan Kai).
Instrukcje
1
Łyżka około 3/4 filiżanki kremowej części mleka kokosowego, która wznosi się na górę puszki i umieścić go w dużym garnku z grubym dnem wraz z pastą curry. Smażyć mieszaninę na średnim ogniu, aż mleko kokosowe zacznie się oleić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodaj pałeczki z kurczaka do garnka wraz z pozostałym mlekiem kokosowym, cukrem, sosem rybnym, miąższem tamaryndowca i wystarczającą ilością wody, aby ledwo pokryć kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Miąższ Tamaryndowca
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Rybny
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu; natychmiast zmniejszyć ogień do średniego, aby uzyskać gotować.
4
Dusić kurczaka, pod przykryciem, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
5
Dodaj ziemniaki, szalotki i suszone przyprawy (jeśli są używane) do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
6
Dodaj więcej wody, jeśli to konieczne, aby upewnić się, że wszystkie składniki są zanurzone. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Nadal gotować, pod przykryciem, aż kurczak, ziemniaki i szalotka będą miękkie, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
7
Wymieszać z orzeszkami ziemnymi (jeśli są używane).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
8
Curry wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia nieco przed podaniem z gotowanym na parze ryżem jaśminowym.
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.