Chicken Chilaquiles
Chicken Chilaquiles może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 446 kalorii, 21g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka śmietany, ziarna kukurydzy, ser Monterey jack i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Chicken Chilaquiles, Czerwone Chilaquiles z kurczakiem, oraz Chicken Chilaquiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Gotować chorizo na patelni na średnim ogniu, mieszając rozbić go na małe kawałki.
Umieść surowego kurczaka na patelni z chorizo; gotować i mieszać mięso razem, aż kurczak nie jest już różowy w środku, o 10 protokół.
Połowę chipsów tortilla rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego; top chipsy z gotowaną mieszanką chorizo i kurczaka.
Posyp kukurydzę równomiernie na mięsie, a pozostałe chipsy ułóż na wierzchu.
W misce wymieszać zielony sos enchilada z kwaśną śmietaną; polać wierzchem zapiekanki. Zapiekankę ułożyć rozdrobnionym serem Monterey Jack.
Piec chilaquiles w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka jest bąbelkowy i chipsy zaczynają brązowieć, 15 do 20 protokół.