Chicken Chashu
Chicken Chashu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 100g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1270 kalorii. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz udka z kurczaka ze skórą, malutkie przetargi, sake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Japanese Chashu, Wieprzowina Chashu (marynowany duszony brzuch wieprzowy do Tonkotsu Ramen), oraz I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem.
Instrukcje
Sos sojowy, sake, cukier i imbir umieścić w dużej torebce Ziploc i wymieszać.
Dodaj udka kurczaka i upewnij się, że każdy kawałek jest pokryty marynatą. Wycisnąć jak najwięcej powietrza z worka, a następnie zamknąć i schłodzić na noc. Następnego dnia oderwij arkusz folii aluminiowej o długości 3 stóp z błyszczącą stroną do góry.
Ułóż połowę marynowanych udek kurczaka na folii, od strony skóry w dół, tworząc prostokąt o szerokości około 6 cali.
Kurczaka obficie posypać białym pieprzem.
Na udach kurczaka ułożyć dwie kostki kurczaka. Ponieważ przetargi zwężają się na jednym końcu, chcesz położyć je twarzą w przeciwnych kierunkach, aby skończyć z rdzeniem przetargów z kurczaka, który jest mniej więcej tej samej grubości obu końców. Ciasno zwinąć kurczaka, uważając, aby nie kanapkować folii między warstwami kurczaka. Gdy część kurczaka jest walcowana, Kontynuuj walcowanie z resztą folii, aby utworzyć szczelny cylinder. Przekręć oba końce folii.
Wytnij sznurek o długości 8 stóp, złóż sznurek na pół, a następnie włóż środek pod jeden koniec rolki. Obie końcówki sznurka do góry po obu stronach rolki, przekrój sznurek, a następnie odwróć rolkę i przywróć ją z powrotem. Powtarzaj, aż osiągniesz drugi koniec rolki, a następnie zawiąż sznurek w węzeł. Sznurek powinien wyglądać jak sznurowany but po obu stronach. Zrób drugą roladę, używając reszty kurczaka. Doprowadzić parowiec do wrzenia, a następnie dodać walcowanego kurczaka. Przykryć pokrywką i parować przez 1 godzinę. Po zakończeniu wyjąć kurczaka z parownika i pozostawić do ostygnięcia.
Umieść rolkę w lodówce na noc, aby pozwolić zestawowi kolagenu.Kiedy kurczak chashu jest gotowy, rozpakuj go, pokrój i połóż na ramen, lub połóż na ryżu jako donburi.