Chała I

Chała I
Chała I jest Żydowski przepis, który służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 301 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka soli, jajka, ciepłej wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Spróbuj Chała, Chała, oraz Chała dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce posypać drożdże ledwo ciepłą wodą. Ubij w miodzie, oleju, 2 jajkach i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj mąkę po jednej filiżance na raz, ubijając po każdym dodaniu, kończąc na ugniataniu rękami, gdy ciasto zgęstnieje. Zagniataj, aż będzie gładka, elastyczna i nie będzie już lepka, dodając mąkę w razie potrzeby. Przykryć wilgotną czystą szmatką i odstawić na 1 1/2 godziny lub aż ciasto podwoi się luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Rozwałkować wyrośnięte ciasto i obrócić na obsypaną mąką deskę. Podziel na pół i zagniataj każdą połowę przez około pięć minut, dodając mąkę w razie potrzeby, aby nie kleić się. Podziel każdą połowę na trzecie i zwiń w długiego węża o średnicy około 1 1/2 cala. Uszczypnij końce trzech węży razem mocno i oplot od środka. Albo pozostawić jako warkocz lub uformować w okrągły pleciony Bochenek, łącząc końce razem, zakrzywiając warkocz w kółko, uszczypnij końce razem. Posmaruj dwie tace do pieczenia i umieść na każdej gotowy warkocz lub okrągły. Przykryć ręcznikiem i odstawić na około godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PunchPunch
RolkaRolka
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Ubić Pozostałe jajko i szczotkować obfite ilości na każdym warkoczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
W razie potrzeby posypać makiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
7
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez około 40 minut. Chleb powinien mieć ładny wydrążony dźwięk po uderzeniu w dno. Schłodzić na stojaku przez co najmniej godzinę przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn