Chard Szwajcarski z chrzanem

Chard Szwajcarski z chrzanem
Szwajcarski Chard z chrzanem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 86 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wody, soli, boczniaka szwajcarskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Duszone żeberka wołowe z puree ziemniaczanym, Chardą Szwajcarską i śmietaną chrzanową, Chard Szwajcarski, oraz Szwajcarskie Ciasto Z Chard.

Instrukcje

1
Wyciąć łodygi i środkowe żebra z chard, odrzucając wszelkie twarde części (patrz notatki kucharzy), a następnie posiekać. Liście dobrze umyć, a następnie przeciąć na pół w poprzek (pozostawić w całości, jeśli na mniejszej stronie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
żeberkażeberka
2
Rozgrzać olej w szerokim ciężkim garnku (pojemność 5 - do 7-quart) na średnim ogniu, aż się połyskuje, a następnie gotować cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać łodygę i żeberka, wodę i 1/2 łyżeczki soli, i gotować, przykryte, aż tylko miękkie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
WodaWoda
żeberkażeberka
SólSól
4
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
5
Dodaj liście garściami, obracając szczypcami i dodając więcej, gdy poprzednie partie więdną, aż wszystkie liście zostaną dodane do puli. Przykryć pokrywką, następnie zmniejszyć ogień do medium i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż po prostu miękkie (nie overcook), 2 do 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
6
Zdjąć z ognia i wymieszać z chrzanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
1
* Chard wydaje się być dość piaszczysta, więc prawdopodobnie będzie trzeba umyć go w kilku zmianach zimnej wody w dużej, głębokiej misce lub czystym zlewie. Jeśli gotujesz od razu, po prostu osusz go w durszlaku, ale nie obracaj go do sucha.* Surowy chard można pokroić i posiekać 1 dzień wcześniej; przechowywać liście i żeberka w oddzielnych plastikowych torebkach do wielokrotnego zamykania. Jeśli jest jeszcze mokry od prania, obróć go do sucha i włóż papierowy ręcznik do każdej torby (mokre zielenie w plastikowych torebkach szybko się psują). Podczas gotowania prawdopodobnie będziesz musiał dodać trochę więcej wody, aby nadrobić wodę, która nie przylega do liści.* Zielony Chard Szwajcarski ma szersze łodygi niż czerwony lub Tęczowy chard. Pęczki różnią się tym, ile łodygi jest przymocowana, więc ilość bladych łodyg i zielonych liści, z którymi skończysz w funtach 3, będzie się różnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
ZieloniZieloni
WodaWoda
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
DurszlakDurszlak
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia93
Magazyn