Chanukowa pierś Alana
Chanuka Brisket Alana to żydowski przepis na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 45 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 542 kalorie . Za 3,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką zupę cebulową, bulion wołowy, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 50 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 90% , to danie jest wyjątkowe. Podobne przepisy obejmują: BBQ Beef Brisket , Beer Braised Brisket z sosem Ding Dang Good i Red Wine Braised Beef Brisket .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Rozgrzej dużą brytfannę na średnio-wysokim ogniu i obsmażaj wołowinę, najpierw tłustą stroną do dołu, aż zrumieni się ze wszystkich stron, około 3 minuty z każdej strony.
Wyjmij mostek i odłóż na bok.
Na dno brytfanny połóż plasterki cebuli; wlej 1 puszkę bulionu wołowego, 1 puszkę zupy cebulowej i 1 puszkę piwa na cebulę.
Włóż mostek do brytfanny; wlej resztę puszek bulionu wołowego, francuskiej zupy cebulowej i piwa na mostek. Przykryj brytfannę pokrywką.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 3 godziny.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 30 minut.
Wyjmij ostudzoną wołowinę z brytfanny i szczelnie owiń ją folią aluminiową.
Wlej sos z patelni i cebulę do pojemnika do przechowywania żywności i szczelnie przykryj pokrywką. Schłodź wołowinę i sos z patelni przez noc.
Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Wlać sok z patelni i cebulę do formy do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Rozwiń mostek, usuń widoczny tłuszcz i pokrój mięso w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Do sosu z patelni włóż plasterki wołowiny.
Wstaw ponownie do piekarnika i piecz, aż sok z patelni zgęstnieje, a mięso będzie gorące, około 45 minut.