Ceviche Peruwiańskie

Ceviche Peruwiańskie
Peruwiańska Ceviche ryb może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,86 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 57 smakoszy i kucharzy. Jest to dość drogie przepis dla fanów południowoamerykańskiej kuchni. Jeśli masz aji amarillo, czosnek, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ceviche Peruwiańskie, Klasyczna Cevicha rybna w stylu peruwiańskim, oraz Don Ceviche {} i Ceviche Peruwiańska Kuchnia książka kucharska {giveaway}.

Instrukcje

1
Mieć grill wstępnie nasmarowany i wstępnie podgrzany do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Umieść rybę w niereaktywnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj 3 szklanki schłodzonej wody do ryby i delikatnie spłucz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RybyRyby
4
Spuścić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Dodaj cebulę do pozostałej schłodzonej wody i pozwól namoczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
6
W międzyczasie umieść aji, czosnek i szczyptę soli w moździerzu i tłuczku. Szlifować do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
7
Połącz ryby, soki z limonki i cytryny, pastę aji i czosnku, sól, pieprz i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
KolendraKolendra
PieprzPieprz
CytrynaCytryna
RybyRyby
WapnoWapno
SólSól
8
Niech marynować przez 10 minut.
9
Posmaruj plastry kukurydzy i słodkich ziemniaków olejem i połóż na grillu. Gotować około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
KukurydzaKukurydza
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Gdy będzie gotowa do podania, ceviche rybne podziel na 4 filiżanki sałaty i polej plasterkami cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
CebulaCebula
RybyRyby
11
Podawać z grillowaną kukurydzą i plastrami słodkich ziemniaków i w razie potrzeby udekorować wodorostami japońskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
KukurydzaKukurydza

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn