Ceglane Kury Kornwalijskie
Ceglane kury kornwalijskie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $3.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 887 kalorii, 61g białka, oraz 66 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, ziaren pieprzu, kur kornwalijskich i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ceglane Kury Kornwalijskie, Kura kornwalijska pod cegłą, oraz Kury Kornwalijskie.
Instrukcje
Dodać solankę: doprowadzić 1 1/2 galonów wody i 1/3 szklanki soli do wrzenia w dużym garnku, ubijając, aż sól się rozpuści.
Dodaj połówki cytryny, estragon, pietruszka, czosnek, liście laurowe i ziarna pieprzu; ostudzić całkowicie.
Umieść pierś kury w dół na desce do krojenia. Użyj nożyc kuchennych do cięcia wzdłuż obu stron szkieletu, aby usunąć. Przekręć bok piersi kury do góry i otwórz tak, aby pałeczki wskazywały; mocno naciśnij mostek, aby spłaszczyć. Zanurzyć kury w solance i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin i do 12 godzin.
Kury wyjąć z solanki i dobrze spłukać; osuszyć.
Umieścić piersi bok do góry w naczyniu do pieczenia i przechowywać w lodówce, odkryte, do wysuszenia skóry, co najmniej 30 protokół.
Kury posypać solą. Zawiń 2 Cegły folią.
Podgrzać 1 łyżkę każdej oliwy z oliwek i masła w każdym z 2 dużych patelni nonstick lub żeliwnych na średnim ogniu.
Dodaj 1 kura, skórka w dół, do każdej patelni i rozrzucić tymianek i czosnek wokół niego. Top każdej kury z cegłą owiniętą folią i sear aż zacznie brązowy, o 20 protokół, obracając patelnie w razie potrzeby nawet gotowania.
Usuń cegły i ostrożnie odwróć kury (nie wymieniaj cegieł); kontynuuj gotowanie, aż termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 165 stopni F, 20 do 25 minut.
Każdą kurę pokroić na pół i podawać z sosami romesco i chimichurri.
Wrzucić 1/2 funta pomidorów śliwkowych i 4 ząbki czosnku (nieobrane) z 2 łyżkami oliwy z oliwek i 1/4 łyżeczki soli koszernej; rozłożyć na blasze do pieczenia. Smażyć w temperaturze 350 stopni F do miękkości, 20 minut; ostudzić, a następnie wycisnąć czosnek.
Połącz pomidory, czosnek, 3/4 szklanki posiekanej pieczonej czerwonej papryki, 1/4 szklanki octu sherry,1 łyżkę miodu, 1/2 łyżeczki soli koszernej i szczyptę płatków czerwonej papryki w blenderze; zmiksuj na gładką masę.
Przenieść do miski; wymieszać w 1/2 szklanki posiekane tosty migdały. Powoli skropić w 1/3 szklanki oliwy z oliwek, ubijając.
Na arkuszu folii wyłożyć 6 ząbków czosnku (nieobranych); skropić oliwą z oliwek i zamknąć w opakowaniu. Piec w temperaturze 350 stopni F do miękkości, o 20 protokół; ostudzić. Wycisnąć ząbki czosnku i rozgnieść na pastę.
Połącz 1 pęczek bazylii (pokrojonej w cienkie wstążki), 1 pęczek drobno posiekanej natki pietruszki, 1/4 pęczka drobno posiekanego oregano, 1/3 szklanki octu sherry, 2 drobno posiekane szalotki, 1/2 łyżeczki soli koszernej i pieprzu do smaku. Powoli skropić w 1/3 szklanki oliwy z oliwek, ubijając.