Cayenne Limonka łosoś i cytryna biszkopt
Cayenne Limonka łosoś i cytryna biszkopt jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 5 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 635 kalorii. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 35 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, skrobię kukurydzianą, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś deski cedrowej z masłem limonkowym Cayenne, Biszkopt Z Jasnego Limonka, oraz Biszkopt cytrynowy II dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej wysokości.Łososia opłucz, osusz i połóż na talerzu.Każdy filet natrzeć oliwą z oliwek.Wycisnąć sok z jednej pół limonki na każdy filet. (Możesz użyć mniej, jeśli Twoje pliki są znacznie mniejsze.)
Filety posypać solą morską i cayenne.
Na każdym filecie ułożyć kawałki limonki.Grilluj grubszego łososia przez około 10 minut, obracając raz. (Na tej stronie, " filety z łososia i steki potrzebują 4 do 6 minut czasu grillowania na cal grubości2 do 3 minut na stronę. Jeśli filety są ponad jeden cal grubości, dać im pięć minut na stronie na bezpośrednim ogniu, a następnie przenieść je do chłodnej części grilla, aby zakończyć gotowanie. Kiedy mięso łososia płatkuje się widelcem, jest gotowe.") Oddziela sześć jaj. Ubić sześć żółtek z jednym całym jajkiem, aż się spieni.Stopniowo dodawać cukier, sok z cytryny i skórkę cytryny i dokładnie ubijać, aż wszystkie składniki zostaną włączone. Stopniowo dodawać skrobię kukurydzianą, stale mieszając, aby upewnić się, że wszystko jest wymieszane.Białka ubić z solą, aż będą sztywne, ale nie suche (Steve zauważa, że jeśli masz wolnostojący mikser, można mieć białka bicie podczas mieszania mieszaniny żółtka, jako oszczędność czasu).Delikatnie złóż mieszaninę białek, ale dokładnie do mieszaniny żółtka. (Składanie nie jest moją mocną stroną, ale udało mi się. LOL)
Wlać do natłuszczonej 10-ince tube pan.
Piec w temperaturze 350 stopni przez 55 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu.Odwrócić patelnię i dokładnie ostudzić przed wyjęciem ciasta.Przygotuj glazurę, mieszając składniki w małej misce.
Mżawka na ciasto i niech twardnieje przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.