Cassoulet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Cassoulet. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 673 kalorie, 73g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, łopatka wieprzowa, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet.
Instrukcje
Fasolę zalać zimną wodą o 2 cale w misce i moczyć w temperaturze pokojowej co najmniej 8 i do 24 godzin lub szybko namoczyć (patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Dobrze spuścić w durszlaku.
Zrób garni bukiet owijając pietruszkę, liść laurowy, goździki, ziarna pieprzu i 2 gałązki tymianku w gazę i związując sznurkiem kuchennym, a następnie włóż do ciężkiego garnka o pojemności 5-6 litrów wraz z łopatką wieprzową i wodą (4 ćwiartki). Gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu, 1 1/4 godziny.
Dodaj fasolę, cebulę, marchewkę i posiekany czosnek i duś na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie po prostu miękka, o 45 protokół.
Podczas gdy fasola gotować, umieścić stojak piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 191°. Straddle pieczenia patelni przez 2 palniki i ciepła 1 łyżka oleju w patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy nogi kaczki, obracając od czasu do czasu do brązowej skóry i mięsa na całym, o 10 protokół.
Udka kaczki przekładamy szczypcami na talerz jako rumiane.
Wylać wszystko oprócz 2 łyżki tłuszczu z patelni, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować połówki ząbków czosnku, mieszając, aż pachnące, około 1 minuty.
Fasolę i mieszankę wieprzową odsączyć w durszlaku ustawionym na dużej misce (Odrzuć bouquet garni). Wymieszać sól i pieprz do bulionu w misce i rezerwy.
Rozłóż mieszankę fasoli i wieprzowiny na patelni (z połówkami czosnku), a następnie nestle nogi kaczki, boki skóry do góry, w mieszaninie.
Dodaj pozostałe 3 gałązki tymianku i 6 filiżanek bulionu (płyn powinien pojawić się wokół podstawy udek kaczych; zachowaj pozostały bulion, przykryty i schłodzony, do ponownego podgrzania, jeśli przygotowujesz danie z wyprzedzeniem, lub do innego użycia).
Piec, odsłonięty, 30 minut.
Podczas pieczenia cassoulet, ciepła pozostałą łyżkę oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Jeśli to konieczne, połówki kiełbasy w poprzek, aby zmieścić się w patelni, a następnie brązowy, obracając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Przełożyć na deskę do krojenia i lekko ostudzić. Gdy kiełbasa jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, połówki kawałków wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Nestle kiełbasę w cassoulet i piec, odkryte, 30 minut więcej.
Odstawić na 10 minut. Delikatnie wymieszaj fasolę, zmiażdż trochę z tyłu łyżki, aby zagęścić bulion przed podaniem.
Czosnek ugotować w oleju w oczyszczonej patelni 10-calowej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnący, o 1 minutę.
Dodać bułkę tartą, sól, pieprz i gotować, mieszając, aż okruchy będą chrupiące i złociste, o 3 protokół.
Przełożyć do małej miseczki i wymieszać natką pietruszki.
Podawać cassoulet z polewą okruchową.
* Aby szybko moczyć fasolę, przykryć suszoną fasolę zimną wodą o 2 cale w garnku 4 - do 5-quart. Doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, na umiarkowanym ogniu 2 protokół.
Zdjąć z ognia i moczyć fasolę, odkrytą, 1 godzinę.* Cassoulet może być wykonany 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzony, odsłonięty, a następnie schłodzony, pokryty. Podgrzać, pod przykryciem, w nagrzanym piekarniku 177° 30 minut. Jeśli fasola nasiąkła płynem, dodaj trochę zarezerwowanego bulionu przed podgrzaniem.