Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Cassoulet. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 673 kalorie, 73g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, łopatka wieprzowa, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet.
Instrukcje
1
Fasolę zalać zimną wodą o 2 cale w misce i moczyć w temperaturze pokojowej co najmniej 8 i do 24 godzin lub szybko namoczyć (patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Dobrze spuścić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
3
Zrób garni bukiet owijając pietruszkę, liść laurowy, goździki, ziarna pieprzu i 2 gałązki tymianku w gazę i związując sznurkiem kuchennym, a następnie włóż do ciężkiego garnka o pojemności 5-6 litrów wraz z łopatką wieprzową i wodą (4 ćwiartki). Gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu, 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
łopatka Wieprzowa
Pieprz
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
Goździki
Tymianek
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
Sernik
Garnek
4
Dodaj fasolę, cebulę, marchewkę i posiekany czosnek i duś na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie po prostu miękka, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Czosnek
Cebula
Fasola
5
Podczas gdy fasola gotować, umieścić stojak piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 191°. Straddle pieczenia patelni przez 2 palniki i ciepła 1 łyżka oleju w patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy nogi kaczki, obracając od czasu do czasu do brązowej skóry i mięsa na całym, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
Fasola
Mięso
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
6
Udka kaczki przekładamy szczypcami na talerz jako rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
7
Wylać wszystko oprócz 2 łyżki tłuszczu z patelni, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować połówki ząbków czosnku, mieszając, aż pachnące, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
8
Zdjąć z ognia.
9
Fasolę i mieszankę wieprzową odsączyć w durszlaku ustawionym na dużej misce (Odrzuć bouquet garni). Wymieszać sól i pieprz do bulionu w misce i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Bouquet Garni
Bulion
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Cukierki Peachie-o
10
Rozłóż mieszankę fasoli i wieprzowiny na patelni (z połówkami czosnku), a następnie nestle nogi kaczki, boki skóry do góry, w mieszaninie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
Czosnek
Funtów Jeżyn (około
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
11
Dodaj pozostałe 3 gałązki tymianku i 6 filiżanek bulionu (płyn powinien pojawić się wokół podstawy udek kaczych; zachowaj pozostały bulion, przykryty i schłodzony, do ponownego podgrzania, jeśli przygotowujesz danie z wyprzedzeniem, lub do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
Bulion
Tymianek
Baza
12
Piec, odsłonięty, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Podczas pieczenia cassoulet, ciepła pozostałą łyżkę oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Jeśli to konieczne, połówki kiełbasy w poprzek, aby zmieścić się w patelni, a następnie brązowy, obracając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Przełożyć na deskę do krojenia i lekko ostudzić. Gdy kiełbasa jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, połówki kawałków wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
15
Nestle kiełbasę w cassoulet i piec, odkryte, 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Odstawić na 10 minut. Delikatnie wymieszaj fasolę, zmiażdż trochę z tyłu łyżki, aby zagęścić bulion przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Bulion
1
Czosnek ugotować w oleju w oczyszczonej patelni 10-calowej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnący, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać bułkę tartą, sól, pieprz i gotować, mieszając, aż okruchy będą chrupiące i złociste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Pieprz
Sól
3
Przełożyć do małej miseczki i wymieszać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Podawać cassoulet z polewą okruchową.
1
* Aby szybko moczyć fasolę, przykryć suszoną fasolę zimną wodą o 2 cale w garnku 4 - do 5-quart. Doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, na umiarkowanym ogniu 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Zdjąć z ognia i moczyć fasolę, odkrytą, 1 godzinę.* Cassoulet może być wykonany 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzony, odsłonięty, a następnie schłodzony, pokryty. Podgrzać, pod przykryciem, w nagrzanym piekarniku 177° 30 minut. Jeśli fasola nasiąkła płynem, dodaj trochę zarezerwowanego bulionu przed podgrzaniem.