Caponata W Stylu Sycylijskim
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać sycylijski stylu Caponatan spróbować. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Ten przepis służy 5. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cukier, bakłażany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Podobne przepisy to Sycylijski Bakłażan Caponata, Sycylijski Bakłażan (Caponata), oraz Caponata (Sycylijski Bakłażan).
Instrukcje
Bakłażany obrać i pokroić w kostkę. Smażyć na gorącym oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 5 minut; usuń bakłażana z patelni i odstawić.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodaj sos pomidorowy i seler; smażyć 5 minut lub aż seler będzie miękki.
Bakłażan z powrotem na patelnię; wymieszać kapary i następne 6 składników. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, 20 minut.
Dekorować, w razie potrzeby.
Podawać z rustykalnymi kromkami chleba.
Uwaga: Caponata może być przechowywany w lodówce do 1 tygodnia.