Candy Corn Pecan Pie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Candy Corn Pecan Pie spróbować. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz jajka, unbaked pie crust, vanillan extract, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Mini Chocolate Pecan Pie Sernik, Southern Pecan Candy, oraz Pecan Candy Clusters dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, umieść ciasto na talerzu. Umieść go w lodówce, aż będziesz gotowy do napełnienia.
Jeśli szkliwione na części składników, które poprosił o pekan być tosty, śmiało i tosty je podczas pieca nagrzewa. Rozsypać je na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika. Gdy pachną, usuń je. Nie powinno to zająć więcej niż 8 minut w piecu do podgrzewania.
Umieścić syrop kukurydziany i brązowy cukier w ciężkim rondlu na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia i dodać masło i wanilię.
Niech mieszanina ostygnie, a następnie dodać jajka i ubijać, aż będzie gładka (nie dodawać jaj, gdy mieszanina jest jeszcze bardzo gorąca, w przeciwnym razie będziesz miał jajecznicę!).
Wyjmij ciasto z lodówki. Teraz ułóż orzechy pekan (które powinny być smaczne, ale już schłodzone) wzdłuż dna skorupy.
Dodaj kukurydzę cukrową. Lekko tussled mieszaninę ręcznie, aby upewnić się, że jest ładnie i równomiernie wymieszane.
Wlać gorącą zawiesinę cukru na wierzch, delikatnie, aby nie zakłócić delikatnie proporcjonalnych cukierków i orzechów. Niektórzy wzniosą się jak magia na szczyt. To dobrze.
Umieścić w nagrzanym piekarniku i piec przez 40 do 45 minut, lub do momentu, gdy nadzienie jest ustawione i krawędzie skórki są rumiane. Nadal będzie się chwieć w środku tylko trochę po wyjęciu, ale zewnętrzne części powinny być twarde. Część środkowa ustawi się dalej po usunięciu z ciepła.
Umieść jeszcze kilka cukierków kukurydzianych na wierzchu ciasta zaraz po wyjęciu go z piekarnika. Pomoże to ludziom wiedzieć, że ma kukurydzę w środku, ponieważ cukierki stopią się i mogą nie być rozpoznawalne. Bądź delikatny, umieszczając je na wierzchu, aby nie zranić się ani nie zranić ciasta.
Ostudzić na stojaku z drutu na około 20 minut. Lubię następnie przenieść go do lodówki na około godzinę, aby mógł się całkowicie ustawić.
Podawać w temperaturze pokojowej lub lekko ciepłej i podawać z lodami.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.