Calzones z serem, kiełbasą i pieczoną czerwoną papryką
Calzones z serem, kiełbasą i pieczoną czerwoną papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 745 kalorii, 25g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ser ricotta, pikantne kiełbaski, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Jagnięcina, kozi ser i pieczony pieprz Calzones, Kiełbasa Pieprz Calzones, oraz Kiełbasa I Czerwona Papryka Calzones dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1 1/2 szklanki ciepłej wody do dużej miski. Wymieszać drożdże.
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 5 minut.
Wymieszać w oleju i soli.
Dodać 3 3/4 szklanki mąki, około 1/2 szklanki na raz, mieszając aż do wymieszania. Ciasto wyłożyć na mąkę. Zagniataj, aż będzie gładka i elastyczna, posypując większą ilością mąki, jeśli będzie lepka, około 10 minut.
Umieść ciasto w naoliwionej dużej misce; odwróć się do płaszcza. Przykryj miskę folią.
Niech ciasto wyrośnie w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż do podwojenia, około 1 godziny 15 minut.
Tymczasem char papryka nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie i odstawić na 10 minut. Paprykę obrać, posadzić i pokroić w plasterki.
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czerwoną cebulę; smażyć na brązowo, o 25 protokół. Odstawić. Sauté kiełbasa w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu, aż gotowane przez, łamanie na 1/2-calowe kawałki z łyżką, o 15 protokół. Odstawić.
Sery i oregano wymieszać w misce, doprawić solą i pieprzem.
Umieść 1 stojak w górnej trzeciej i 1 stojak w dolnej trzeciej piekarnika i rozgrzej do 204°. odkurz 2 blachy do pieczenia mąką.
Rozwal ciasto. Zagnieść na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładka, około 1 minuty. Podzielić na 4 równe części; kształt każdej w piłkę.
Rozwałkuj kulki ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do 9-calowych rund.
Rozłóż 1/3 szklanki mieszanki sera na pół każdej rundy, pozostawiając 3/4-calową granicę. Przykryj każdy ser 1/4 cebuli, 1/3 szklanki mieszanki serowej, 1/4 kiełbasy, 1/3 szklanki mieszanki serowej, następnie 1/4 papryki. Złóż zwykłe połówki ciasta nad nadzieniem, tworząc półkola. Ściśnij mocno krawędzie ciasta, aby je uszczelnić.
Za pomocą szpatułki przenieść 2 kalzony do każdego przygotowanego arkusza. Przebij szczyty w kilku miejscach małym nożem.
Piec calzones 15 minut. Odwróć blachy do pieczenia i piec, aż szczyty calzones są złotobrązowe, o 15 minut dłużej.