Caldo de Bolas

Caldo de Bolas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Caldo de Bolas. Ten przepis służy 6. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 289 kalorii, 15g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, nasiona kminku, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Caldo Batido lub Caldo de Enfermo, Bolas de Arroz Horneadas Rellenas de Aceitunas, oraz Caldo de Res dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie, gotować 1/4 Puchar cebuli, 1/4 Puchar papryka, i wołowina w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać czosnek i gotować 5 minut, często mieszając. Wymieszać 1/4 bulionu szklanki, rodzynki, i masło orzechowe. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 protokół lub aż gruby. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
RodzynkiRodzynki
CzosnekCzosnek
BulionBulion
3
Aby przygotować zupę, rozgrzej olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Dodaj 1 Puchar cebuli i 2/3 Puchar papryki; smażyć 5 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CebulaCebula
5
Dodaj 3 1/4 szklanki bulionu, woda, kminek, sól, pomidory i jalapeo; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dodać plantany i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż plantany są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
PomidorPomidor
BulionBulion
KminekKminek
WodaWoda
SólSól
6
Wyjąć plantany z zupy; lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
ZupaZupa
7
Umieścić plantany w dużej misce; zacieru z masher ziemniaków, aż będzie gładka. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
ZiemniakZiemniak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodać mąkę do puree; mieszać aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Dodaj jajko; mieszaj do połączenia. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię, zagnieść 3 razy. Ciasto podzielić na 12 równych porcji, kształtując każdą porcję w kulkę. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), połóż ciasto na mące. Spłaszczyć; zrobić wcięcia w środku za pomocą kciuka. Łyżka około 1 łyżka mieszanki wołowiny do wcięcia. Zbierz krawędzie, aby zamknąć napełnianie, szczypanie do uszczelnienia. Delikatnie tocz obiema rękami, tworząc kulkę. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem i mieszaniną wołowiny. Delikatnie Upuść kulki do gotującego się bulionu; przykryj i gotuj 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
CiastoCiasto
WołowinaWołowina
RolkaRolka
JajkoJajko
10
Posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn