Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą)
Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą) jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, pomidory roma, ziarna kukurydzy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 50 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 95 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą), Sopa De Calabacitas (zupa z cukinii), oraz Elote z kluskami z cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kukurydzę w rondlu z wystarczającą ilością wody do przykrycia; doprowadzić do wrzenia.
Umieścić pokrywę na rondlu, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż pachnące, o 5 protokół.
Wymieszać cukinię i pomidora do cebuli i czosnku; gotować razem 5 protokół. Wymieszać ziarna kukurydzy do mieszaniny; dodać pieprz poblano. Doprawić solą i pieprzem; wymieszać. Przykryć patelnię pokrywką i gotować, aż cukinia będzie miękka, o 10 protokół.
Posypać serem cotija do podania.