Cakespy: Trufle Z Ciasta Marchewkowego
Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 157 kalorii, 0g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladowe cukierki powłoki, x Ciasto marchewkowe, serek lukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 143 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Cakespy: Bonbon Jovi Truffles, Trufle Z Ciasta Marchewkowego, oraz Trufle Z Ciasta Marchewkowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gdy wstępnie upieczone ciasto marchewkowe jest w temperaturze pokojowej po upieczeniu, pokruszyć całe ciasto do dużej miski do mieszania. Nie powinieneś widzieć żadnych dużych kawałków ciasta w misce.
Dodaj około 1 filiżankę lukru do miski, i dobrze wymieszać z pokruszonym ciastem, za pomocą tylnej metalowej łyżki, aż do całkowitego połączenia. Jeśli mieszanina jest łatwa w obsłudze i formować w kulki, nie trzeba dodawać resztę lukier; jednak, jeśli jest jeszcze nieco kruchy, dodać resztę i wymieszać aż włączone.
Rozwałkuj mieszaninę na około 48 kulek 1 1/2 cala i schłodź w zamrażarce przez około 30 minut.
Wyłożyć dwie blachy do pieczenia woskowanym papierem; ustawić z boku.
Używając podwójnego kotła, stopić połowę powłoki cukierków na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka i całkowicie stopiona. Uwaga: chcesz stopić tylko połowę mieszaniny na raz, ponieważ jeśli stopisz wszystko na raz, mieszanina może zacząć twardnieć, zanim zanurzysz wszystkie trufle.
Wyjmij kilka kulek z zamrażarki naraz, aby zanurzyć.
Umieść jedną kulkę na raz w powłoce cukierków, używając łyżki do pokrycia odkrytych obszarów. Łyżką wyjmij powleczoną truflę z mieszanki cukierków i umieść ją na przygotowanym arkuszu woskowanego papieru, aby ustawić.
Powtórzyć z drugą połową powłoki cukierków i pozostałą częścią trufli (lub przykryć niepowlekane trufle i zamrozić do pożądanego momentu, do tygodnia).
W razie potrzeby udekoruj posypką, lukrem do pisania żelem lub cukierkami Wielkanocnymi na wierzchu.
Pozostawić na około godzinę przed podaniem.