Cajun Smażone Krewetki
Cajun smażone krewetki jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 197 kalorii, 31g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz łyżeczkę. bazylia, liść laurowy, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 40%. Spróbuj Smażone Krewetki Cajun, Cajun Sautéed zieleni i bezglutenowe Cornbread, oraz Cajun Spiced Catfish w / smażony Chard & Parmesan kasza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz krewetki i, w razie potrzeby, devein.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodaj cebulę i następne 5 składniki, i smażyć 5 minut lub aż cebula będzie miękka. Mieszać w czosnku, i podsmażyć 1 więcej minut.
Mieszać w krewetki, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 6 minut lub po prostu aż krewetki skręcić różowy.
Usunąć i wyrzucić liść laurowy.
*2 lb. mrożone obrane, Duże surowe krewetki, rozmrożone zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, mogą być zastąpione.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.