Cajun Crawfish and Shrimp Etouffe

Cajun Crawfish and Shrimp Etouffe
Cajun Crawfish and Shrimp Etouffe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 241 kalorii, 19g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. 530 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, olej roślinny, wywar rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Killer Cajun krewetki lub raki, Jaja Rakowe Cajun, oraz Cajun Crawfish Sliders.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na ciężkiej patelni na średnim ogniu. Stopniowo mieszać w mące, i mieszać stale, aż mieszanina zamienia "masło orzechowe" brązowy lub ciemniejszy, co najmniej 15 lub 20 minut. Używam dużego widelca z płaską stroną do dna patelni w ruchu z boku na bok. To jest twój sos bazowy lub "Zasmażka". Bardzo ważne jest, aby stale to mieszać. Jeśli przez przypadek zasmażka się spali, Odrzuć i zacznij od nowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
BazaBaza
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Gdy zasmażka jest rumiane, dodać cebulę, czosnek, seler i papryka na patelni, i saute przez około 5 protokół do zmiękczenia. Wymieszać posiekane pomidory i wywar rybny, doprawić przyprawami z owoców morza. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do Owoców MorzaPrzyprawa Do Owoców Morza
PaprykaPapryka
Stado RybStado Ryb
PomidorPomidor
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przyprawić sosem z ostrym sosem pieprzowym i pieprzem cayenne (jeśli używasz), i dodać raki i krewetki. Gotować przez około 10 minut, lub aż krewetki są nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
Pieprz CayennePieprz Cayenne
RakiRaki
KrewetkiKrewetki
SOSSOS

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące

Raki można łączyć z Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Jedno wino, którego możesz spróbować to Canyon Road Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Canyon Road Chardonnay
Canyon Road Chardonnay
Podniebienie jest intensywne, okrągłe i miękkie, z aromatami melona i owoców tropikalnych.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn