Bún Bò Hue jest bezmleczne danie główne. Na $7.24 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 93g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 1248 kalorii. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz łodygi trawy cytrynowej, sól koszerną, kości z trzonu wołowego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Zrób zapas: aby garnek był wystarczająco duży, aby blanszować kości bez gotowania, włóż kości do garnka i dodaj wodę, aby pokryć je o 1 cal. Następnie usuń kości i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Doprowadzić wodę do wrzenia. Gdy jest na toczenia wrzenia, dodać oxtails, goleń wołowy, i kości wieprzowe. Powrót wody do wrzenia i gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń Wołowy
Kość Wieprzowa
Oxtail
Woda
3
Odcedzić kości na durszlak i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Wypłucz garnek i przywróć do garnka wypłukane szczotki, kości szyi i trzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oxtail
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Garnek
4
Dodaj kości i mostek.
5
Odetnij bladą, mięsistą część (dolne 4 cale) każdej łodygi trawy cytrynowej i wyrzuć Liściaste wierzchołki. Trawę cytrynową zmiażdżyć bokiem tasaka lub dnem ciężkiej patelni i dodać do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa Cytrynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cleaver
Patelnia
Garnek
6
Dodaj 8 quarts świeżej wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć ciepło, więc ciecz jest na wolnym ogniu i odtłuścić wszelkie szumowiny, które unosi się na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
7
Po 45 minutach przygotuj łaźnię z lodem, a następnie sprawdź mostek pod kątem przydatności za pomocą testu pałeczek: przenieś mostek na talerz i pokrój go pałeczką; soki powinny być czyste. Jeśli nie, zwróć mostek do garnka i kontynuuj gotowanie, sprawdzając ponownie za 10 minut. Kiedy mostek jest gotowy, wyjmij go z garnka (rezerwując płyn do gotowania) i natychmiast zanurz go w łaźni z lodem, która zatrzyma gotowanie i nada mięsu mocniejszą konsystencję. Gdy mostek jest całkowicie chłodny, wyjąć z wody, osuszyć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Mięso
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pałeczki
Garnek
8
Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu przez kolejne 2 godziny, odtłuszczając w razie potrzeby, aby usunąć wszelkie szumowiny, które tworzą się na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
9
Usunąć z ciepła i usunąć i wyrzucić Duże ciała stałe. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do dużego rondla. Usuń większość tłuszczu z powierzchni bulionu (zostaw trochę, ponieważ nadaje mu to lepszy smak i odczucie w ustach). Odstawić wywar na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
10
W młynku do przypraw lub moździerzu i tłuczku zmiel płatki czerwonej papryki i nasiona annatto na gruby proszek. Na patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Nasiona Annatto
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Patelnia
11
Dodać zmielone płatki czerwonej papryki i nasiona annatto i gotować, mieszając, przez 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Nasiona Annatto
12
Dodaj szalotki, czosnek, trawa cytrynowa, i krewetki pasty i gotować, mieszając, przez 2 minut więcej, aż mieszanina jest aromatyczna i szalotki są po prostu zaczynają mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Belacan
Trawa Cytrynowa
Szalotka
Czosnek
13
Dodaj zawartość patelni do gotującego się wywaru wraz z solą i cukrem i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Smak i dostosować przyprawy z solą i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Stado
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Aby przygotować ozdoby, ułóż na półmisku bazylię, perillę, kapustę, kliny cytrynowe i limonkowe oraz plastry cebuli i połóż na stole. Cienko pokroić mostek na ziarno. Podziel ugotowany makaron między rozgrzane miski zupy, a następnie podziel plastry mostka równomiernie między miski, umieszczając je na wierzchu makaronu. Na makaron i wołowinę zrzucamy gorący wywar i od razu podajemy z półmiskiem dodatków.