Bún Bò Hue

Bún Bò Hue
Bún Bò Hue jest bezmleczne danie główne. Na $7.24 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 93g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 1248 kalorii. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz łodygi trawy cytrynowej, sól koszerną, kości z trzonu wołowego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zrób zapas: aby garnek był wystarczająco duży, aby blanszować kości bez gotowania, włóż kości do garnka i dodaj wodę, aby pokryć je o 1 cal. Następnie usuń kości i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Doprowadzić wodę do wrzenia. Gdy jest na toczenia wrzenia, dodać oxtails, goleń wołowy, i kości wieprzowe. Powrót wody do wrzenia i gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Kość WieprzowaKość Wieprzowa
OxtailOxtail
WodaWoda
3
Odcedzić kości na durszlak i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Wypłucz garnek i przywróć do garnka wypłukane szczotki, kości szyi i trzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
4
Dodaj kości i mostek.
5
Odetnij bladą, mięsistą część (dolne 4 cale) każdej łodygi trawy cytrynowej i wyrzuć Liściaste wierzchołki. Trawę cytrynową zmiażdżyć bokiem tasaka lub dnem ciężkiej patelni i dodać do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
6
Dodaj 8 quarts świeżej wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć ciepło, więc ciecz jest na wolnym ogniu i odtłuścić wszelkie szumowiny, które unosi się na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
7
Po 45 minutach przygotuj łaźnię z lodem, a następnie sprawdź mostek pod kątem przydatności za pomocą testu pałeczek: przenieś mostek na talerz i pokrój go pałeczką; soki powinny być czyste. Jeśli nie, zwróć mostek do garnka i kontynuuj gotowanie, sprawdzając ponownie za 10 minut. Kiedy mostek jest gotowy, wyjmij go z garnka (rezerwując płyn do gotowania) i natychmiast zanurz go w łaźni z lodem, która zatrzyma gotowanie i nada mięsu mocniejszą konsystencję. Gdy mostek jest całkowicie chłodny, wyjąć z wody, osuszyć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MięsoMięso
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
GarnekGarnek
8
Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu przez kolejne 2 godziny, odtłuszczając w razie potrzeby, aby usunąć wszelkie szumowiny, które tworzą się na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
9
Usunąć z ciepła i usunąć i wyrzucić Duże ciała stałe. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do dużego rondla. Usuń większość tłuszczu z powierzchni bulionu (zostaw trochę, ponieważ nadaje mu to lepszy smak i odczucie w ustach). Odstawić wywar na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
10
W młynku do przypraw lub moździerzu i tłuczku zmiel płatki czerwonej papryki i nasiona annatto na gruby proszek. Na patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
PatelniaPatelnia
11
Dodać zmielone płatki czerwonej papryki i nasiona annatto i gotować, mieszając, przez 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
12
Dodaj szalotki, czosnek, trawa cytrynowa, i krewetki pasty i gotować, mieszając, przez 2 minut więcej, aż mieszanina jest aromatyczna i szalotki są po prostu zaczynają mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BelacanBelacan
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
13
Dodaj zawartość patelni do gotującego się wywaru wraz z solą i cukrem i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Smak i dostosować przyprawy z solą i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
StadoStado
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Aby przygotować ozdoby, ułóż na półmisku bazylię, perillę, kapustę, kliny cytrynowe i limonkowe oraz plastry cebuli i połóż na stole. Cienko pokroić mostek na ziarno. Podziel ugotowany makaron między rozgrzane miski zupy, a następnie podziel plastry mostka równomiernie między miski, umieszczając je na wierzchu makaronu. Na makaron i wołowinę zrzucamy gorący wywar i od razu podajemy z półmiskiem dodatków.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Klin WapiennyKlin Wapienny
KapustaKapusta
Liście ShisoLiście Shiso
BazyliaBazylia
ZupaZupa
CytrynaCytryna
CebulaCebula
StadoStado
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla

Składniki

11 funt cukinii,nasiona annatto, mielonenasiona annatto, mielone907Orzechy dowolne (posiekane)beef marrowbones, pokroić na 2-do 3-calowe kawałki (poprosić rzeźnika, aby to zrobić)beef marrowbones, pokroić na 2-do 3-calowe kawałki (poprosić rzeźnika, aby to zrobić)454Orzechy dowolne (posiekane)mostek wołowymostek wołowy907Orzechy dowolne (posiekane)kości z trzonu wołowego, pokrojone na kawałki od 2 do 3 cali (poproś o to rzeźnika)kości z trzonu wołowego, pokrojone na kawałki od 2 do 3 cali (poproś o to rzeźnika)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)11 funt cukinii,sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKliny cytrynoweKliny cytrynowe596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana trawa cytrynowadrobno posiekana trawa cytrynowa8łodygi trawy cytrynowejłodygi trawy cytrynowej6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKliny wapienneKliny wapienne907Orzechy dowolne (posiekane)oxtail, pokroić na 2-do 3-calowe kawałki (poproś rzeźnika, aby to zrobić)oxtail, pokroić na 2-do 3-calowe kawałki (poproś rzeźnika, aby to zrobić)1zostawićPerillaPerilla907Orzechy dowolne (posiekane)kości karku wieprzowegokości karku wieprzowego6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCienko pokrojona zielona lub czerwona kapustaCienko pokrojona zielona lub czerwona kapusta2(może być lub przeglądać)oliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych397Orzechy dowolne (posiekane)pakiet suszony okrągły makaron ryżowy, gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu lub 3 funty świeżego makaronu ryżowegopakiet suszony okrągły makaron ryżowy, gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu lub 3 funty świeżego makaronu ryżowego2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojone szalotki (2 bardzo duże szalotki)pokrojone szalotki (2 bardzo duże szalotki)2(może być lub przeglądać)pasta krewetkowapasta krewetkowa2(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1sprigBazylia tajskaBazylia tajska6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCienko pokrojona żółta cebulaCienko pokrojona żółta cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn