Bułki hamburgerowe lub kanapkowe
Bułki hamburgerowe czy kanapkowe mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka octu balsamicznego, mąki chlebowej, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chude bułki hamburgerowe bezglutenowe (jak jedna bułka!), Bułki do hamburgerów lub Hot dogów, oraz Bułeczki Hamburgerowe.
Instrukcje
Połącz wodę, drożdże,cukier, mąkę chlebową i sól w misce miksera stojącego wyposażonego w zaczep do ciasta. Zagniataj na małej prędkości, aż utworzy się gładkie, elastyczne ciasto, około 10 minut.
Dodaj oliwę z oliwek i kontynuuj ugniatanie, aż olej zostanie włączony, a ciasto będzie gładkie, błyszczące i elastyczne, około 3 minut slonger.
Przenieść do oddzielnej miski, przykryć szczelnie folią i odstawić do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Podczas gdy białe ciasto rośnie, zrobić ciasto żytnie.
Połącz wodę, drożdże, cukier, mąkę chlebową, mąkę żytnią, sól, kakao w proszku i ocet balsamiczny w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek.
Wymieszać na średniej-niskiej prędkości, aż ciasto utworzy kulkę, która czyści boki miski, o 5 protokół.
Dodaj oliwę z oliwek i kontynuuj ugniatanie, aż olej zostanie całkowicie włączony, o 3 minuty dłużej. Odstawić do wyrośnięcia białego ciasta.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Gdy białe ciasto wzrosnie, obróć je, zagniataj krótko na lekko posypanej mąką powierzchni, a następnie rozwałkuj na kwadrat o wymiarach około 13 na 13 cali. Używając 3-calowego kutra do biszkoptów, Wytnij 16 kółek z ciasta. Przetnij skrawki, aby ciasto miało taką samą grubość jak wcześniej, i wytnij kolejne 8 kółek, aby mieć 24 kółka. Ułóż 12 tych kręgów na przygotowanej blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Okręgi zmniejszą się nieco po ich przecięciu. Resztki należy wyrzucić Lub zachować do innego użytku.
Mąka powierzchni roboczej ponownie i włączyć ciasto żytnie. Nie wzniesie się zbytnio, ale poczuje się przewiewna i gąbczasta.
Obróć go w prostokąt o wymiarach 9 na 12 cali. Za pomocą noża do ciastek o średnicy 2,5 cala Wytnij 12 kółek z ciasta. Resztki należy wyrzucić Lub zachować do innego użytku.
Na blasze do pieczenia ułożyć dokładnie krążki żyta na białych krążkach. Nie musisz nic robić, aby je trzymać, będą przylegać do siebie bez żadnej pomocy.
Należy umieścić 12 białych kółek na górze kółek żyta. Przykryj ciasto folią i odstaw na bok, aż białe ciasto podwoi się, około 25 minut.
Gdy bułki podwoiły, wyjąć folię i piec, aż rumiane, obracając w połowie drogi do pieczenia, o 25 minut w sumie.
Umieścić bułki na stojaku do ostygnięcia.