Bułeczki Z Daktylami Żurawinowymi
Przepis bułeczki z daktylami żurawinowymi jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako bardzo niedrogi posiłek poranny. Jeśli masz proszek do pieczenia, daktyle, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Bułeczki Daktylowe, Bułeczki Z Daktylami I Orzechami, oraz Pikantne Bułeczki Z Daktylami I Orzechami.
Instrukcje
Linia a 15-na-12-calowa blacha do pieczenia z pergaminem.
W średniej misce połączyć mąkę, 1/2 szklanki cukru, skórkę pomarańczową, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól.
Pokroić w maśle, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Dodać żurawinę i daktyle i wrzucić. Mieszaj w maślance, aż powstanie sztywne ciasto.
Obrócić ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie zagniatać, aż ciasto się połączy. Podzielić ciasto na pół i poklepać każdy kawałek w 7-calowy okrągły o grubości 3/4 cala.
Posypać wierzch mieszanką przyprawowo-cukrową. Za pomocą noża pociąć każdą rundę na 6 klinów.
Ułóż kliny 1/2 cala od siebie na blasze do pieczenia.
Piec na środku piekarnika przez 20 do 25 minut lub do złotego koloru.