Bułeczki wieprzowe gotowane na parze z sosem Hoisin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać na parze bułki wieprzowe z sosem hoisin zanurzenie spróbować. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 18g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.07 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać ciągniętą wieprzowinę, kanistry ciasta biszkoptowego, szalotki i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Hoisin-Sos Orzechowy, Pikantny Sos Do Zanurzania Hoisin, oraz Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 1 (2 1/2 lub 2 3/4 cala) krajalnica do ciastek; parowiec, kosz na parowiec lub parowiec bambusowy
Na bułki wieprzowe: Przynieś 2 szklanki wody na wolnym ogniu w garnku, który zmieści kosz na parowiec lub parowiec bambusowy.
W średniej misce wymieszać razem wieprzowinę, imbir i szalotki. Odłogowanie
Pracując z 1 pojemnikiem na ciasto (10 herbatników) na raz, rozwałkuj herbatniki wałkiem do ciasta, aż osiągną średnicę około 3 do 3 1/2 cala.
Umieść 1 czubatą łyżkę mieszanki wieprzowej na środku 5 herbatników. Przykryć każdą pozostałą rozwałką. Delikatnie docisnąć ciastka wokół nadzienia i na brzegach.
Umieść (2 1/2 lub 2 3/4 cala) foremkę do ciastek na górze, tak aby była wyśrodkowana na bułce. Docisnąć nóż, aby utworzyć czystą, szczelną krawędź i usunąć nadmiar ciasta z zewnątrz obcinacza do ciastek. (Jeśli nie masz noża do ciastek, po prostu szczyp krawędzie bułek palcami.)
Zapieczętowane bułki umieść na tacy i przykryj folią. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Wstaw bułki do kosza na parowiec. W zależności od wielkości parowca, być może będziesz musiał gotować bułki partiami
Umieść kosz na parowiec nad garnkiem gotującej się wody, przykryj i para, około 10 minut. Bułki będą dmuchane, a szczyty będą wyglądać nieco sucho i lśniąco.
Podczas gdy bułki są na parze, zrobić hoisin sos zanurzeniowy: w małej misce, wymieszać hoisin, sos sojowy, 2 łyżki wody i octu.