Dodać 8 szklanek mąki. Mieszaj, aż się połączysz, następnie przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i odstaw w stosunkowo ciepłym miejscu na 1 godzinę. Po 1 godzinie usuń ręcznik i dodaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i pozostałą 1 szklankę mąki. Dokładnie wymieszać, aby połączyć. Użyj ciasta od razu, lub umieścić w misce do mieszania i przechowywać w lodówce do 3 dni, wbijając ciasto, jeśli wzrośnie do górnej części miski. (Uwaga: ciasto jest łatwiejsze do pracy, jeśli było schłodzone przez co najmniej godzinę wcześniej.) Rozgrzej piekarnik do 191°. aby zmontować rolki, Usuń połowę ciasta z patelni/miski. Na posypanej mąką powierzchni do pieczenia rozwałkuj ciasto na duży prostokąt, około 30 x 10 cali. Ciasto powinno być zwinięte bardzo thin.To dodać nadzienie, wlać 3/4 szklanki do 1 szklanki roztopionego masła na powierzchnię ciasta. Użyj palców, aby równomiernie rozprowadzić masło. Obficie posypać pół zmielonego cynamonu i 1 szklankę cukru na maśle. Nie bój się skropić więcej masła lub więcej cukru! Lepki jest celem. Teraz, zaczynając od końca najdalej od Ciebie, obróć prostokąt ciasno w swoją stronę. Używaj obu rąk i pracuj powoli, uważając, aby rolka była ciasna. Nie martw się, jeśli nadzienie wycieka podczas pracy; oznacza to, że rolki będą boskie. Po dotarciu do końca, szczypta szew razem i odwrócić rolkę tak, że szew jest twarzą w dół. Kiedy skończysz, skończysz z jedną długą maślaną, cynamonową, słodką, lepką kłodą.Wsuń deskę do krojenia pod rolkę i ostrym nożem, zrób plasterki 1/2 cala. Jedna "kłoda" wyprodukuje od 20 do 25 rolek.