Bułeczki Brotchen
Brotchen Rolls to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 33 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. 22 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz wodę, mąkę chlebową, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pełnoziarnisty Niemiecki Brötchen, Karmelowo-orzechowe dyni lepkie rolki z King ' s Hawaiian ® Dinner Rolls # KHHolidayRollCall, oraz (not)sausage Rolls - francuskie bułeczki z soczewicy w / konserwowane Le dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże i cukier w wodzie. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 minut, lub aż drożdże będą kremowe.
Umieść 2 1/2 szklanki mąki w dużej misce do mieszania. Wymieszać z mieszaniną drożdży.
Wlać olej i mieszać, aż mąka się połączy i powstanie luźne ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść w pozostałej mące, tak jak jest to konieczne, aby ciasto nie przywierało. Zagniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 8 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Ciasto podzielić na dwanaście równych części i uformować w owalne rolki.
Ułożyć bułki na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Przykryć rolki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). W małej misce ubij razem białko z 1 łyżeczką wody, aż się spieni.
Posmaruj powstałe bułki umyciem jajkowym i piecz w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut, aż staną się złote.