Przepis śniadanie Burritos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 30 minut. Na 2,28 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 905 kalorii, 37g białka, oraz 51 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, grubą oliwę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placek Ziemniaczany jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Burritos Śniadaniowe, Burritos Śniadaniowe, oraz Burritos Śniadaniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wytnij 4 (12 na 8 cali) arkusze folii.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
3
Gotować ziemniaki w małym garnku z osolonej wrzącej wody, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Drenaż.
5
Owiń tortille szczelnie w dużym arkuszu folii i ogrzać w piekarniku, aż do ogrzania, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Piekarnik
6
Tymczasem, gotować chorizo w 8-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając i rozbijając go, aż po prostu gotowane przez, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać ziemniaki i gotować na średnim ogniu, mieszając, do miękkości i lekko rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
8
Zdjąć z ognia i przykryć, aby utrzymać ciepło.
9
W średniej misce ubić jajka, wodę, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Woda
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
10
Rozgrzać olej w małej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodać mieszaninę jaj i gotować, mieszając do jajecznicy, aż tylko gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
12
Zdjąć z ognia.
13
Tortillę umieścić na 1 arkuszu folii. Łyżka jedną czwartą mieszaniny chorizo, jedną czwartą jaj, jedną czwartą sera, jedną czwartą awokado, a następnie salsa do smaku w pionowych rzędach w poprzek środka, pozostawiając miejsce do złożenia na dole i bokach. Złóż dno tortilli na większość nadzienia, a następnie złóż na boki, nakładając je na siebie. W razie potrzeby złóż z góry na dół (w przeciwnym razie wypełnienie można pozostawić odsłonięte). Owiń folię wokół burrito, pozostawiając górę odsłoniętą. Dodać 3 więcej burritos w ten sam sposób i służyć na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Awokado
Starty Ser Jack, Podzielony
Ser
Zęby Przyrodzenia
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
1
Jeśli nie możesz znaleźć meksykańskiego chorizo, możesz użyć hiszpańskiego chorizo. Obrać łuski i drobno posiekać chorizo. Gotować na małej patelni na średnim ogniu, aż do ogrzania, a niektóre tłuszczu jest renderowane, o 2 protokół.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 140 dolarów.