Burritos Śniadaniowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj burrito na śniadanie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masową kiełbasę wieprzową, śmietanę, ser cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Burritos Śniadaniowe, Burritos Śniadaniowe, oraz Burritos Śniadaniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni, gotować kiełbasę wieprzową na średnim ogniu, aż nie będzie już różowy; odcedzić. Wymieszać z zieloną cebulą.
Wyjąć z patelni; odstawić.
W dużej misce, ubić jajka, aż dobrze wymieszane. Wytrzyj patelnię czystą ręcznikami papierowymi. W tej samej patelni, roztopić masło.
Dodać jajka; gotować, często mieszając, aż jajecznica i zestaw.
Dodać kiełbasę i cebulę, delikatnie wymieszać.
Tortille ciepła zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Łyżka kiełbasy równomiernie na każdej tortilli.
Posypać 2 łyżkami sera. Złóż boki każdej tortilli; zwinąć, aby zrobić burritos.
Umieść w pojemniku zamrażalnika z woskowanym papierem między warstwami. Zamrozić 8 godzin lub przez noc.
Na noc przed użyciem umieść burritos w lodówce, aby rozmrozić. Następnego ranka Rozgrzej piekarnik do 177°. zawiń każde burrito w folię; umieść na arkuszu ciastek.
Piec 10 do 15 minut lub do gorąca.
Podawać z salsą i kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego można spróbować to Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.