Burritos Z Indyka Teriyaki
Burritos z indyka Teriyaki może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.54 za porcję. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 28g białka, oraz 10 g tłuszczu. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Mieszanka pięciu przypraw w proszku, czosnek w proszku, meksykańska mieszanka serów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Burritos Z Kurczakiem Teriyaki I Ryżem, Burritos Z Indyka, oraz Mokre Burritos z kurczaka lub indyka.
Instrukcje
Tortille owiń szczelnie w folię. Rozgrzać w piekarniku w temperaturze 350° przez 10 minut. Tymczasem, na dużej patelni, gotować indyka, cebula i czosnek na średnim ogniu, aż indyk nie jest już różowy; odcedzić.
Wlać do miski i odstawić.
Na tej samej patelni smażyć brokuły na oleju przez 2 minuty.
Dodaj sos teriyaki, pięć przypraw w proszku, czosnek w proszku i pieprz; gotować i mieszać przez 1 minutę. Wymieszać z serem i mieszaniną indyka; podgrzać.
Łyżka około 1/2 szklanki napełniania off centrum na każdej tortilli. Fold boki i kończy się na wypełnić i zwinąć.
Miejsce szew stronie w dół w 13-in ungreased. x 9-po. naczynie do pieczenia.
Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 20 minut lub do ogrzania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.