Burrito z wołowiną i fasolą
Burrito z wołowiną i fasolą może być tylko Meksykańskie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 572 kalorii, 31g białka, oraz 30g tłuszczu. Za $1.97 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1902 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką zmielone oregano, mieloną wołowinę, liście kolendry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Burrito z wołowiną i fasolą, Burrito z wołowiną i fasolą, oraz Burrito z wołowiną i fasolą.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 170 do 180 stopni F.
Na dużej patelni na średnim ogniu gotuj cebulę, aż zmięknie. Następnie dodaj mieloną wołowinę i gotuj, aż wołowina się ugotuje.
Dodaj kminek, chili w proszku, oregano i sól i wymieszaj, aby połączyć.
Wlej 2 puszki meksykańskiego sosu pomidorowego do mięsa i gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
Dodaj trochę wody, jeśli mieszanina stanie się zbyt sucha.
W międzyczasie podgrzej smażoną fasolę w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj ser i mieszaj, aż się rozpuści.
Podgrzej tortille w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę, a następnie rozprowadź niewielką ilość fasoli na każdej tortilli.
Dodaj niewielką ilość mięsa. Złóż końce tortilli, a następnie zwiń je. Powtórz z resztą tortilli. Następnie umieść je w dużym naczyniu do pieczenia, przykryj folią i trzymaj w cieple w piekarniku.
Gdy będziesz gotowy do podania, skrop pozostałą puszkę sosu pomidorowego na wszystkie Burrito i posyp bardziej startym serem Cheddar. Wróć do piekarnika na kilka minut, aby stopić ser.
Posyp wierzchołki liśćmi kolendry i natychmiast podawaj widelcom w swoim życiu. Będą cię całować i przytulać. Wielokrotnie.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Burrito w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Ławka Sonoma Coast Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Bench Sonoma Coast Pinot Noir
Szczupły, żywy i zachwycający. Pochodzi głównie z Winnicy Sangiacomo Amaral Ranch na wybrzeżu Sonoma Ava. To wino o chudej, eleganckiej strukturze i żywej kwasowości, przypominające Burgundy.It uzupełnia bogate sosy, pieczone mięsa i uwielbia być łączony z drobiem.