Burgery z ryżu i czarnej fasoli

Burgery z ryżu i czarnej fasoli
Amerykańskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj burgery z czarnej fasoli i ryżu. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 498 kalorii. Za 1,34 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jeśli masz pod ręką brązowy ryż, śmietanę, liście sałaty i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 68%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także burgery z czarną fasolą i ryżem, burgery z południowo-zachodniej czarnej fasoli + ryżu i warzywa oraz kubańskie burgery z czarnej fasoli i ryżu Mojo z surówką i czosnkiem.

Instrukcje

1
W dużej misce rozgnieć fasolę widelcem. Wymieszaj ryż, cebulę, jajko, bułkę tartą i 2 łyżki salsy; Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu; upuść mieszaninę fasoli 1/2 szklanki na patelnię i spłaszcz do grubości 1/2 cala. Gotuj, aż każda strona będzie jędrna i rumiana, od 4 do 5 minut na stronę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
W małej misce połącz śmietanę i 4 łyżki salsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Połóż burgera fasolowego na bułce z liściem sałaty, 1 plasterkiem sera Cheddar i posyp mieszanką salsy. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kraft® Ostry Ser CheddarKraft® Ostry Ser Cheddar
Liść SałatyLiść Sałaty
Bean BurgerBean Burger
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą

Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel

Merlot, Malbec i Zinfandel to moje ulubione dania Burger. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn