Burgery z indykiem i ananasem Teriyaki od DOLE®

Burgery z indykiem i ananasem Teriyaki od DOLE®
Przepis Teriyaki Pineapple Turkey Burgers firmy DOLE® zaspokoi Twój amerykański apetyt w około 25 minut. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 3,02 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 425 kalorii. Ten przepis z Allrecipes wymaga imbiru, mielonego indyka, zbożowych bułek do hamburgerów i ananasa Dole®. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 53 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 81% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Wypróbuj burgery teriyaki-ananas, burgery teriyaki z grillowanym ananasem i praktyczne paleo – burgery dymne z sosem teriyaki z ananasem, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Odcedź ananasa; zachowaj 1/2 szklanki soku. Zarezerwuj 2 plasterki ananasa na przekąskę lub do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
2
W małej misce wymieszaj sos teriyaki i zarezerwowany sok ananasowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wymieszaj indyka, imbir, bułkę tartą i 1/4 szklanki mieszanki teriyaki. Uformuj 8 kotletów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Grilluj placki, smarując pozostałą mieszanką teriyaki, aż będą brązowe i ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Połóż plasterki ananasa na grillu i smaż, aż uzyskają lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Burgery podawaj w bułce z serem i ananasem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą

Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel

Merlot, Malbec i Zinfandel to moje ulubione burgery z indyka. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Simi Merlot z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Simiego Merlota
Simiego Merlota
Nasz Merlot 2006 ma kolor głębokiej czerwieni z granatowymi krawędziami. Z kieliszka wyskakują aromaty pikantnych goździków i cynamonu z esencją czerwonych owoców, w tym Bingcherries i czerwonych jagód, łącząc się na podniebieniu. Wino to oferuje subtelne taniny i bujne, dojrzałe smaki zaakcentowane końcowymi nutami tostów i kakao. Świetnie komponuje się z klasycznym dipem francuskim, kotletami cielęcymi czy grillowanymi kiełbaskami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn