Burgery wegetariańskie Mexicana
Mexicana Veggie Burgers to amerykańska przystawka. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 176 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wystarczy mieszanka wody, czosnku, mąki i kilku innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 54% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Najlepsze burgery wegetariańskie , najlepsze burgery wegetariańskie i burgery wegetariańskie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W rondlu zagotuj ryż i wodę. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, od 20 do 25 minut. Wmieszaj kukurydzę do gorącego ryżu.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj czarną fasolę, ciecierzycę i czosnek, aż się rozgrzeje, od 3 do 5 minut.
Połącz mieszaninę ryżu i mieszaninę fasoli w dużej misce. Wymieszaj ser Cheddar, 1/3 szklanki mąki i szczyptę płatków czerwonej papryki z mieszanką ryżu i fasoli na gęstą mieszaninę; formować kotlety.
W małej misce wymieszaj około 1/4 szklanki mąki, przyprawę Cajun i szczyptę płatków czerwonej papryki. Obtocz każdy kotlet w mieszance mąki.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu; smaż placki na złoty kolor, około 5 minut z każdej strony.
Polecane wino: Pinot Noir, Tempranillo
Veggie Burger można łączyć z Pinot Noir i Tempranillo. Ponieważ burgery wegetariańskie są zazwyczaj chude, będziesz potrzebować win o niskiej lub średniej zawartości tanin. Pinot noir to świetny wybór. Inną opcją jest hiszpańskie tempranillo, które dobrze komponuje się z ziemistymi smakami fasoli, soczewicy, grzybów itp. Premonition Cellars Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Piwnice Przeczuć Pinot Noir
Wino to charakteryzuje się skoncentrowanymi aromatami wiśni, żurawiny i truskawek z nutami przypraw ziołowych, aromatem kopru włoskiego i dębu. Owoce czerwonych jagód, cierpka żurawina, malina i przyprawy pokrywają paletę, kończąc soczystą kwasowością. Ten chłodny rok pozwolił zachować naturalną kwasowość, a powolne dojrzewanie pozwoliło uzyskać pięknie zbalansowane wino o niskiej zawartości alkoholu. Wino to leżakowało przez 20 miesięcy w beczce z francuskiego dębu i przeplatało się z nim ciepłymi, tostowymi aromatami.