Burgery w stylu hawajskim

Burgery w stylu hawajskim
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić burgery w stylu hawajskim w domu. To danie główne ma 487 kalorii, 36 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 2,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bułek cebulowych, mielonej wołowiny, sera szwajcarskiego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 57%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także hawajskie burgery, hawajskie burgery i hawajskie burgery z kurczakiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury. Oderwij arkusz folii nieprzywierającej Reynolds Wrap® na tyle długo, aby pokryć cały ruszt grilla. Za pomocą widelca do grillowania wykonaj otwory drenażowe w folii nieprzywierającej; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (20 Uncji) Puszka Krążków Ananasowych DOLE®, Odsączona1 (20 Uncji) Puszka Krążków Ananasowych DOLE®, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DOLE® Krążki Ananasowe, OdsączoneDOLE® Krążki Ananasowe, Odsączone
Bez FoliiBez Folii
2
Połącz oryginalny sos grillowy Kraft i sos teriyaki; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
3
Połącz mieloną wołowinę, czerwoną cebulę, sól czosnkową, pieprz i 1/2 szklanki mieszanki sosu barbecue w dużej misce, aż dobrze się wymieszają. Uformuj mieszankę wołową w 8 burgerów o średnicy 4 cali i grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Połóż arkusz folii z otworami na ruszcie grillowym stroną nieprzywierającą (matową) skierowaną do góry. Natychmiast połóż burgery i krążki ananasowe DOLE na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Grilluj burgery i ananasa bez przykrycia 5 minut; zakręt.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Posmaruj burgery pozostałym sosem barbecue; grilluj 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Wyjmij krążki ananasa z folii. Obróć burgery; posmaruj sosem barbecue. Grilluj 3 minuty dłużej lub do momentu, aż burgery będą gotowe. Lekko opiekaj bułki hamburgerowe na grillu. Przed zdjęciem z grilla posyp burgery 1 plasterkiem sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Bułka HamburgerowaBułka Hamburgerowa
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Ułóż burgery na bułkach; na wierzchu grillowane krążki ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
9
Podawać na bułkach cebulowych z dodatkowym sosem barbecue i sałatą według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Rolada CebulowaRolada Cebulowa
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki

Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel

Burger bardzo dobrze komponuje się z Merlotem, Malbecem i Zinfandelem. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Cuvee ślubne Iron Horse z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn