Burgery w stylu hawajskim
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić burgery w stylu hawajskim w domu. To danie główne ma 487 kalorii, 36 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 2,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bułek cebulowych, mielonej wołowiny, sera szwajcarskiego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 57%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także hawajskie burgery, hawajskie burgery i hawajskie burgery z kurczakiem.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury. Oderwij arkusz folii nieprzywierającej Reynolds Wrap® na tyle długo, aby pokryć cały ruszt grilla. Za pomocą widelca do grillowania wykonaj otwory drenażowe w folii nieprzywierającej; odłożyć na bok.
Połącz oryginalny sos grillowy Kraft i sos teriyaki; odłożyć na bok.
Połącz mieloną wołowinę, czerwoną cebulę, sól czosnkową, pieprz i 1/2 szklanki mieszanki sosu barbecue w dużej misce, aż dobrze się wymieszają. Uformuj mieszankę wołową w 8 burgerów o średnicy 4 cali i grubości 1/2 cala.
Połóż arkusz folii z otworami na ruszcie grillowym stroną nieprzywierającą (matową) skierowaną do góry. Natychmiast połóż burgery i krążki ananasowe DOLE na folii.
Grilluj burgery i ananasa bez przykrycia 5 minut; zakręt.
Posmaruj burgery pozostałym sosem barbecue; grilluj 5 minut.
Wyjmij krążki ananasa z folii. Obróć burgery; posmaruj sosem barbecue. Grilluj 3 minuty dłużej lub do momentu, aż burgery będą gotowe. Lekko opiekaj bułki hamburgerowe na grillu. Przed zdjęciem z grilla posyp burgery 1 plasterkiem sera.
Ułóż burgery na bułkach; na wierzchu grillowane krążki ananasa.
Podawać na bułkach cebulowych z dodatkowym sosem barbecue i sałatą według uznania.
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Burger bardzo dobrze komponuje się z Merlotem, Malbecem i Zinfandelem. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Cuvee ślubne Iron Horse z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.