Burger Z Indyka
Burger z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 51g białka, 35g tłuszczu i w sumie 672 kalorii. Za $4.31 za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z Foodnetwork wymaga czosnku, koszernej soli, sosu sojowego i kasztanów wodnych. 593 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 92%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Burger Z Indyka, Burger Z Indyka, oraz Burger Z Indyka.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F, aby pierwsza partia burgerów była ciepła.
W przypadku burgerów: posmaruj dużą patelnię do smażenia oliwą z oliwek.
Dodaj cebulę, dopraw solą i podgrzej na średnim ogniu. Gotuj cebulę, aż będzie miękka i bardzo aromatyczna, 7 do 8 minut.
Dodaj czosnek i gotuj przez 1 do 2 minut. Wyłącz ogrzewanie i ostudź.
W dużej misce wymieszaj indyka, sos sojowy, sambal oelek, imbir, kasztany wodne, kolendrę oraz ugotowaną cebulę i czosnek. (Zarezerwuj patelnię cebulową, aby później ugotować hamburgery.)
Dodaj jedną czwartą do pół szklanki wody; dzięki temu hamburgery pozostaną ładne i wilgotne. Używając rąk, zgniataj wszystko razem, aż będą naprawdę dobrze połączone.
Zrób i ugotuj trochę testera, aby mieć pewność, że indyk jest naprawdę dobrze przyprawiony. W razie potrzeby ponownie sezon. Jeśli w burgerze brakuje soli, dodaj więcej soi lub po prostu posyp trochę soli.
Gdy mieszanka burgerów zostanie odpowiednio przyprawiona, uformuj mieszankę w 4 paszteciki równej wielkości.
Posmaruj patelnię saute nową oliwą z oliwek i podgrzej na średnim ogniu.
Umieść hamburgery na patelni. Pamiętaj, aby nie tłoczyć patelni, jeśli musisz pracować partiami, śmiało! Gotuj hamburgery przez 5 do 6 minut z każdej strony.
Umieść ser, jeśli używasz, na burgerze i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
Opiekaj bułki w brojlerze lub tosterze. Lekko posmaruj każdą stronę bułki majonezem sambaal. Połóż burgera na każdej z dolnych bułek i posyp każdego burgera pomidorem, cebulą i sałatą. Zamknij każdego burgera, daj każdemu trochę squish i zjedz je!
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Hamburgery z indyka można łączyć z Merlotem, Malbecem i Zinfandelem. Merlot doskonale sprawdzi się w klasycznym burgerze ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Możesz spróbować Cupcake Vineyards Merlot. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Cupcake Vineyards Merlot]()
Cupcake Vineyards Merlot
Pozyskiwany z winnic na środkowym wybrzeżu Kalifornii, nasz Merlot jest eleganckim wyrazem winogron. Pełne, ale gładkie wino pokazuje aromaty dojrzałej śliwki, czerwonych porzeczek ze smakami jagód i czerwonych wiśni, które ewoluują w dekadencki poziom kakao, przypraw i espresso.