Buraki z szalotką Vinaigrette
Buraki z szalotką Vinaigrette mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, szalotki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Buraki z szalotką i estragonem Vinaigrette, Szalotka Vinaigrette, oraz Szalotka Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki owinąć papierem pergaminowym. Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej do miękkości (około 7 minut).
Pokroić na 1-calowe kawałki.
Połącz szalotki i pozostałe składniki w średniej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać buraki; wrzucić delikatnie do herbu.
Krew pomarańcza Sałatka: przygotować przepis podstawowy przez krok sekcji 1 krew pomarańcza nad miską; wycisnąć do soku.
Dodać 2 łyżki prażonego oleju z orzechów włoskich, 2 łyżki mielonej szalotki, 1/2 łyżeczki musztardy Dijon, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki soli do soku; wymieszać.
Dodaj buraki, 2 szklanki zieleni, i pomarańczowe sekcje; wrzucić. Wymieszać z 1/3 szklanki posiekanych niesolonych, prażonych na sucho pistacji i 2 łyżkami koziego sera.
Służy 4 (wielkość porcji: około 3/4 filiżanki)
Kalorie 229; tłuszcz 3g (sat 7g); sód 247mg
Kuskus, mięta i migdały: Przygotuj przepis podstawowy przez krok 1 z 1 funtem buraków. Doprowadzić 1/3 szklanki plus 2 łyżki wody do wrzenia.
Dodać 1/3 szklanki kuskusu; przykryć.
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut.
Połączyć 2 łyżki mielonej szalotki, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny, 1/2 łyżeczki Dijon, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać buraki i kuskus. Wierzch z 1/4 szklanki pokrojonych migdałów i 3 łyżki mięty.
Porcje 4 (wielkość porcji: około 2/3 szklanki) kalorie 201; tłuszcz 9g (sat 2G); sód 254mg
Tosty przyprawy: przygotować przepis podstawowy przez krok
Podgrzać rondel na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki mielonej szalotki, 1 łyżeczka brązowych nasion gorczycy,1 łyżeczka mielonego imbiru, 1/2 łyżeczki nasion kminku i 1 pokrojona w kostkę marchew; gotować 2 minuty.
Dodaj 1 łyżkę octu ryżowego, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki zmielonej czerwonej papryki.
Posypać 3 łyżkami kolendry.
Służy 4 (wielkość porcji: około 2/3 szklanki) kalorie 147; tłuszcz 3g (sat 1G); sód 218mg