Buraki Marynowane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj marynowane buraki. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,19 USD za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jeśli masz pod ręką buraki, sól, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy obejmują Anyż Imbir Marynowane Buraki {+Kimchi Marynowane Buraki}, buraki marynowane, oraz Buraki Marynowane.
Instrukcje
Szoruj buraki i przycinaj wierzchołki do 1 cala.
Wstawić do holenderskiego piekarnika; dodaj wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić pod przykryciem 25-30 minut lub do miękkości.
Wyjąć z wody; ostudzić. Obierz buraki i pokrój; włożyć do miski i odstawić.
W małym rondelku wymieszaj ocet, cukier, goździki, ziele angielskie i sól. Doprowadzić do wrzenia; gotować 5 minut.
Polej buraki. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę.