Bunuelos de Chorizo
Bunuelos de Chorizo jest bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 20 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, olej roślinny, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Buñuelos (Placki Meksykańskie), Bunuelos colombianos: kolumbijskie placki serowe, oraz Buñuelos de Rodilla (Meksykańskie placki świąteczne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sauté chorizo w oliwie z oliwek, aż zrezygnuje z niektórych jego oleju, ale nie pali się lub zbyt ostry, o 30 sekund na małym do średniego ciepła. Do rondla włożyć szklankę wody. Gdy patelnia chorizo ostygnie do temperatury pokojowej, odcedzić olej bezpośrednio do wody. Odstaw na bok renderowane chorizo.
Dodaj obfite szczypta soli do wody i doprowadzić do wrzenia.
Gdy woda się zagotuje, dodaj mąkę na raz i natychmiast zmniejsz ogień do niskiego poziomu, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aby stworzyć ciasto. Tak jak czujesz, że ciasto zaczyna przyklejać się do dna patelni, przenieś do miksera stojącego z uchwytem na wiosło.
Wymieszać na małej prędkości i dodać jajka, jeden po drugim, czekając, aż każde z nich jest w pełni włączone. Powinno to stworzyć ładne, gładkie ciasto, które jest lekko cieknące. Fold w chorizo i scallion. Złożyć w piment D ' Espelette, do smaku.
Podgrzać głęboki garnek nieużywanego oleju roślinnego do 196°. smażyć kulki ciasta wielkości łyżeczki do bardzo jasnego złota i gotować przez około 2 do 3 minut.
Wysmażone ciasto wyjąć na papierowy ręcznik lub ściereczkę i podawać na ciepło. Powinny one bardzo łatwo się rozsuwać, a centra powinny być lekkie i przewiewne. W razie potrzeby doprawić solą.
Przepis © Eli Cairo per Jason Barwikowski from Primal
Cuts: Gotowanie z najlepszymi rzeźnikami Ameryki Marissa Guggiana (www.welcomebooks.com/primalcuts ) 2010