Bulgur Pilaf z pieczoną marchewką i pasternakiem

Bulgur Pilaf z pieczoną marchewką i pasternakiem
Bulgur Pilaf z pieczoną marchewką i pasternakiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, średnio zmielony bulgur, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Bulgur Pilaf z brokułami i marchewką, Pieczona marchewka i pasternak, oraz Pieczona Marchewka I Pasternak.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzać 1 łyżkę oleju w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cebulę, czosnek i 1/2 łyżeczki kminku i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i dopiero zaczyna brązowieć, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
KminekKminek
CebulaCebula
4
Dodaj wodę i odmierzoną sól i wymieszaj, aby połączyć. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
5
Zdjąć patelnię z ognia, dodać bulgur i wymieszać do połączenia. Przykryć szczelną pokrywką i odstawić, aż bulgur będzie miękki i większość lub cała ciecz zostanie wchłonięta, około 30 minut. W międzyczasie piecz marchewkę i pasternak i przygotuj dressing.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
MarchewMarchew
BulgurBulgur
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Marchew i pasternak ułożyć na blasze do pieczenia, skropić 2 łyżkami oleju, dodać pozostałe 1/2 łyżeczki kminku, doprawić solą i pieprzem i wymieszać, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PasternakPasternak
MarchewMarchew
KminekKminek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Rozłóż warzywa na równą warstwę i smażyć, aż gotowane przez i rumiane w miejscach, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Umieścić sok z cytryny i miód w dużej, niereaktywnej misce i ubić do połączenia. Podczas ciągłego ubijania, dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju w powolnym, stałym strumieniu, aż do pełnego włączenia. Odstawić.Gdy bulgur jest gotowy, przenieś go i dowolny płyn na patelnię do miski z opatrunkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BulgurBulgur
MiódMiód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
9
Dodać prażone warzywa, pietruszkę i nasiona słonecznika i wrzucić do połączenia. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Nasiona SłonecznikaNasiona Słonecznika
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
10
Niech pilaw siedzieć w temperaturze pokojowej przez około 15 minut dla smaków połączyć przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn