Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Bulgogi jungol (koreańska zupa Bulgogi). Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 353 kalorie, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 4,63 zł / porcja, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz zapakowane w wodę wyjątkowo mocne tofu, grzyby enoki, pieprz jalapeño i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Koreańskie Bulgogi, Koreańskie Bulgogi, oraz Bulgogi Koreański BBQ.
Instrukcje
1
Włożyć wołowinę do zamrażarki na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
2
Wyjąć z zamrażarki; pokroić w poprzek ziarna na bardzo cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna
3
Umieścić wołowinę w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Dodaj sos sojowy i następne 5 składników (przez czosnek); dobrze wymieszać. Marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Czosnek
5
Makaron moczyć w zimnej wodzie przez 30 minut; odcedzić (makaron nie będzie miękki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
6
Makaron pokroić nożyczkami kuchennymi 2 lub 3 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
7
Pokrój korzenie z grzybów enoki; rozłóż grzyby na kilka dużych kęp.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Enoki
Grzyby
8
Marchew pokroić w poprzek na trzecie części; każdy kawałek pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
9
Podgrzać holenderski piekarnik na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
10
Dodać mieszaninę wołowiny do patelni; stir-fry 2 protokół. Ułóż makaron na mieszaninie wołowiny; dodaj bulion. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej. Top makaron z enoki, marchew, shiitake, tofu, jalapeo, i cebuli. Doprowadzić mieszaninę tylko na wolnym ogniu; dusić delikatnie przez 5 minut lub do makaronu są miękkie. Wymieszać z solą.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.