Bulgogi Jungol (Koreańska Zupa Bulgogi)

Bulgogi Jungol (Koreańska Zupa Bulgogi)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Bulgogi jungol (koreańska zupa Bulgogi). Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 353 kalorie, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 4,63 zł / porcja, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz zapakowane w wodę wyjątkowo mocne tofu, grzyby enoki, pieprz jalapeño i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Koreańskie Bulgogi, Koreańskie Bulgogi, oraz Bulgogi Koreański BBQ.

Instrukcje

1
Włożyć wołowinę do zamrażarki na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
2
Wyjąć z zamrażarki; pokroić w poprzek ziarna na bardzo cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
3
Umieścić wołowinę w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Dodaj sos sojowy i następne 5 składników (przez czosnek); dobrze wymieszać. Marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
5
Makaron moczyć w zimnej wodzie przez 30 minut; odcedzić (makaron nie będzie miękki).
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
6
Makaron pokroić nożyczkami kuchennymi 2 lub 3 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
7
Pokrój korzenie z grzybów enoki; rozłóż grzyby na kilka dużych kęp.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
GrzybyGrzyby
8
Marchew pokroić w poprzek na trzecie części; każdy kawałek pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
9
Podgrzać holenderski piekarnik na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
10
Dodać mieszaninę wołowiny do patelni; stir-fry 2 protokół. Ułóż makaron na mieszaninie wołowiny; dodaj bulion. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej. Top makaron z enoki, marchew, shiitake, tofu, jalapeo, i cebuli. Doprowadzić mieszaninę tylko na wolnym ogniu; dusić delikatnie przez 5 minut lub do makaronu są miękkie. Wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
MakaronyMakarony
CebulaCebula
StadoStado
WołowinaWołowina
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn