Buffalo Wontons
Buffalo wontons może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Jeśli masz destylowany ocet, ser śmietankowy, sos pieprzowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Buffalo Chicken Wontons, Buffalo Kalafior Wontons, oraz Buffalo Wontons Z Sosem Z Czerwonego Wina.
Instrukcje
Masło rozpuścić na średnim ogniu w małym rondlu.
Zdjąć z ognia; ubić sos z ostrej papryki i ocet na gorące masło. Gdy mieszanina jest gładka, odstawić sos na bok i pozostawić na 1 godzinę do ostygnięcia i zgęstnienia. Wymieszać rozdrobnionego kurczaka do schłodzonego sosu buffalo, i odstawić 15 protokół.
Wyłożyć kilka owijek wonton, umieścić 1/2 łyżeczki kurczaka na środku każdego opakowania i ułożyć 1/2 łyżeczki serka śmietankowego.
Krawędzie owijek wonton posmaruj białkiem jajka, złóż je na wypełnienie w kształcie trójkąta i naciśnij obrzeża, aby je uszczelnić. Kontynuuj, aż wszystkie wontony zostaną wypełnione.
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu do 375 stopni F (190 stopni C).
Gotować wontons, ostrożnie umieszczając wontons 4 do 5 na raz w gorącym oleju i smażyć głęboko, aż złoty kolor brązowy, odwracając w razie potrzeby nawet brązowieje, o 2 protokół.
Usuń wontons z oleju i osuszyć na ręczniku papierowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.