Budyń Ryżowy Rabarbarowy
Pudding ryżowy z rabarbarem może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 700 kalorii, 8G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, żelatynę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pudding ryżowy z gotowanym rabarbarem, Budyń Rabarbarowy, oraz Budyń Z Biszkoptu Rabarbarowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce moczyć ryż w zimnej wodzie na pokrycie 30 minut. Na sicie odcedzić ryż i spłukać pod zimną wodą.
Nożem połówki fasoli wanilii wzdłuż i zeskrobać nasiona do 3-quart ciężkiego rondla.
Dodaj strąk, ryż, mleko, śmietanę, cukier, masło, gałkę muszkatołową i szczyptę soli. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 25 minut, lub aż ryż jest miękki i mieszanina jest kremowy, ale nadal luźne.
Zdjąć patelnię z ognia i wyrzucić kapsułkę. W małej filiżance posypać żelatynę ponad 1 łyżka zimnej wody i niech zmiękczyć 1 minutę. Mieszaj mieszaninę żelatyny w gorącą mieszaninę ryżu, aż żelatyna się rozpuści.
Lekko nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię i linię folią.
Na patelnię wlać budyń i ostudzić na stelażu. Schłodzić budyń, pod przykryciem, aż będzie jędrny, co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Przygotuj tacę wyłożoną papierem woskowym. Przyciąć rabarbar i pokroić łodygi w poprzek na 1-calowe kawałki. W 12-calowej ciężkiej patelni doprowadzić wodę i cukier do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści, i gotować 1 minutę.
Dodać rabarbar i kłusować na wolnym ogniu, bez mieszania, aż po prostu miękkie, ale nie rozpada się, o 10 protokół. Z rowkiem łyżką przenieść kawałki rabarbaru jako gotowane do tacy.
Wlać syrop przez sito do miski i powrócić do patelni. Gotuj syrop, aż osiągnie miękką kulkę (patrz uwaga powyżej; 114°.), około 10 minut (syrop zostanie zredukowany do około 1 szklanki) i utrzymuj ciepło, przykryte.
Usuń stronę z patelni springform i odwróć talerz do serwowania na budyniu ryżowym. Odwróć budyń na talerz i usuń dno patelni i folię. Na budyniu ułożyć ozdobnie rabarbar i posmarować ciepłym syropem. Schłodzić budyń ryżowy rabarbarowy, nieosłonięty, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę i do
Podawać schłodzony pudding ryżowy z rabarbarem.