Budyń Letni
Letni Pudding może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 445 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, truskawki, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Budyń Letni, Budyń Letni, oraz Budyń Letni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj patelnię 8 1/2 na 4 1/2 na 2 3/4 cala sprayem zapobiegającym przywieraniu. Ułóż rozpyloną patelnię folią, upewniając się, że wciśniesz ją w narożniki i pozwolisz na zwis 1 1/2 cala ze wszystkich stron.
W ciężkim, niereaktywnym rondlu połącz truskawki, cukier, sok z cytryny i sól na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż truskawki zaczną rezygnować z niektórych soków, około 10 minut.
Dodać jeżyny i maliny i kontynuować gotowanie, aż wszystkie jagody są miękkie i rozpadły się, tworząc sos, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić do ogrzania.
Odciąć skorupy z brioche i pokroić bochenek na 32 plastry. Każdy kawałek będzie miał około 1/4 cala grubości.
1/2 szklanki sosu jagodowego rozprowadzić na dnie przygotowanej patelni. Jeden kawałek na raz, dip brioche do sosu w rondlu, nasycając go.
Umieść kawałki Brioche nasączone jagodami na patelni, tworząc pojedynczą warstwę i dopasowanie.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu jagodowego na szczycie brioche. Powtarzaj warstwowanie, zaczynając od Brioche nasączonej jagodami, aż patelnia będzie pełna, kończąc na sosie jagodowym.
Przykryć folią zwisającą z boków i umieścić bochenek na blasze do pieczenia. Przykryć patelnią wystarczająco dużą, aby zmieścić się na patelni bochenka i umieścić dużą puszkę żywności lub inny ciężar wystarczająco ciężki, aby skompresować budyń do drugiej patelni. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin.
Aby rozpakować budyń, usuń masę i drugą patelnię, złóż plastikową folię i odwróć patelnię bochenka na deskę do krojenia. Zdjąć patelnię i ostrożnie odkleić plastik.
Pokrój bochenek na 8 plastrów i umieść na pojedynczych talerzach. Wierzch z bitą śmietaną.
Planowanie z wyprzedzeniem: budyń może być wykonany 2 dni wcześniej i przechowywany w lodówce. Unmold tuż przed podaniem.