Budyń kokosowy z sosem malinowym
Budyń kokosowy z sosem malinowym to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, Likier malinowy, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Malinowy Kokosowy Budyń Chia, Kremowy kokosowy pudding z nasion chia grecki jogurt z puree malinowym, oraz Budyń cytrynowy z sosem malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić skrobię kukurydzianą i sól. Powoli ubij w 1 szklance mleka, aż będzie gładka. W średnim rondlu połączyć pozostałe 2 szklanki mleka z mlekiem kokosowym i 2 szklanki cukru i doprowadzić do duszenia, ubijając, aż cukier się rozpuści. Stopniowo ubijaj mieszankę skrobi kukurydzianej i gotuj na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, aż do bardzo gęstej, około 6 minut. Z ognia ubijamy krem na 1 minutę.
Ostudzić przez 10 minut. Łyżka kremu do dwunastu 3/4-cup ramekins. Przechowywać w lodówce do schłodzenia i firmy, co najmniej 6 godzin lub przez noc.
W blenderze maliny przecier z likierem, sokiem z cytryny i pozostałymi 2 łyżeczkami cukru. Przecedzić puree przez drobne sito.
Pudding kokosowy podawać z sosem malinowym na wierzchu.