Budyń karczochowy z sosem fasolowym Fava
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 349 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, koszerną sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Ze Szparagów, Karczochów I Fasoli Fava, Gulasz Z Karczocha I Fava Z Sosem Cytrynowym, oraz Karczoch i Fava Pappardelle.
Instrukcje
Masło sześć 4-uncji ramekins i ustawić je w średnim naczyniu do pieczenia. Napełnij miskę zimną wodą i wyciśnij do niej sok z cytryny. Pracując z 1 karczochem na raz, oderwać zewnętrzne liście i odciąć wszystkie oprócz 1 cala łodygi.
Odciąć pozostałe liście na szczycie serca i obrać podstawę i łodygę. Połówki karczocha i zgarnij futrzany dławik.
Dodaj serce do wody cytrynowej i powtórz.
W rondlu z wrzącą wodą, gotować karczochy do miękkości, 10 minut; odcedzić i przenieść do robota kuchennego.
Dodać 2 łyżki śmietany; puree, aż będzie gładka. Puree przecisnąć przez sito o drobnych oczkach do miski.
Pozostałą śmietanę ubić wraz z jajkami i doprawić 1/2 łyżeczki soli i szczyptą białego pieprzu.
Do ramekinów wlać krem. Napełnij naczynie wystarczającą ilością wrzącej wody, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów.
Piecz krem przez 45 minut, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Tymczasem w małym rondlu z wrzącą wodą gotować fasolę fava przez 5 minut.
Spuścić, rezerwując 1/4 szklanki wody.
Przełożyć favas i zarezerwowaną wodę do robota kuchennego i puree, aż będzie gładka.
Na patelni, rozgrzać olej.
Dodać czosnek, szałwia i rozmaryn i gotować na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę.
Dodaj pomidora i gotować, mieszając i zacierania, przez 5 protokół.
Dodać puree i gotować do ogrzania. Doprawić solą i białym pieprzem.
Uruchom ostrze cienkiego noża wokół każdego kremu i odwróć na talerze. Łyżkę sosu wokół kremu i podawać.