Budyń Czekoladowy

Budyń Czekoladowy
Need a deser bezglutenowy? Pudding czekoladowy może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Ten przepis służy 5. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka cukru, 2 półsłodkie czekolady do pieczenia Baton, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Budyń czekoladowy bez jaj | Easy Pudding s, Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową, oraz Czekoladowy budyń chlebowy z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij razem mleko, cukier, kakao, skrobię kukurydzianą i sól w średniej wielkości ciężkim rondlu na średnim ogniu i gotuj, stale ubijając, 5 minut lub aż mieszanina będzie gorąca. Stopniowo ubijać 1/3 szklanki gorącego mleka w jajku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Miksturę jajek ubić na pozostałą gorącą masę mleczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Gotować, ubijając stale, 3 minuty lub aż mieszanina zgęstnieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
5
Wlać mieszaninę do szklanej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Na ciepłą mieszaninę nałożyć folię o dużej wytrzymałości (aby zapobiec tworzeniu się folii) i schłodzić 2 godziny lub aż pudding będzie całkowicie chłodny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Łyżka 1/2 szklanki budyniu do każdego z 5 indywidualnych potraw serwujących, a top każdy z 1 łyżka. bitą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
8
Dekorować, w razie potrzeby.
9
Spróbuj Tych Zwrotów Akcji!
1
Ubij razem mleko, cukier, kakao, skrobię kukurydzianą i sól, dodając 1 łyżkę. błyskawiczna mieszanka espresso do mleka. Postępuj zgodnie z przepisem. Na 1/2 szklanki: kalorie 260; tłuszcz 3g (sat 8g, mono 4g, Poli 1G); białko 4G; węglowodany 5g; błonnik 7g; Chol 44mg; żelazo 1mg; sód 123mg; Calc 207mg
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Malina-budyń czekoladowy: przygotować budyń zgodnie z zaleceniami krok mikrofalowy 1/3 Puchar dżem malinowy w małej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 30 sekund lub do stopienia. Łyżka 1 Łyżka. roztopiony dżem w dolnej części każdego naczynia, a na górze każdy z 1/2 szklanki budyniu i 1 łyżka. bitą polewą. Wymieszać 1 łyżeczkę. wody do pozostałego roztopionego dżemu, i mżawka 1/2 tsp. na każdym budyniu wymieszać dżem z bitą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
Dżem MalinowyDżem Malinowy
CzekoladaCzekolada
MalinyMaliny
WodaWoda
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
W razie potrzeby udekoruj świeżymi malinami. Na 1/2 szklanki: kalorie 312; tłuszcz 3g (sat 8g, mono 4g, Poli 1G); białko 3G; węglowodany 1g; błonnik 7g; Chol 44mg; żelazo 1mg; sód 123mg; Calc 206mg
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn