Budyń chlebowy z sosem karmelowym
Need a deser wegetariański? Budyń chlebowy z sosem karmelowym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pół na pół, cukier, wanilię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Karmelowy budyń chlebowy z kremowym sosem karmelowym, Budyń chlebowy Bluewater z sosem karmelowym, oraz Budyń bananowy z sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój chleb w poprzek na plastry o grubości 1 cala; przycinaj i odrzucaj skórki (lub oszczędzaj na inne zastosowania) i pokrój plastry w kostkę o grubości 1 cala.
W misce ubij jajka, mleko, pół na pół, cukier, amaretto i wanilia, aż dobrze się połączą. Delikatnie wymieszać rodzynki i kostki chleba tylko do równomiernie nawilżone; wlać mieszaninę do 9-na 13-calowej patelni do pieczenia. Przykryć luźno i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Budyń piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350 do momentu ustawienia środka (wycięcia do testu), około 1 godziny. Wyjmij porcje lub pokrój i wyciągnij szeroką szpatułką.
Podawać na ciepło z sosem karmelowym Amaretto.
Sos Karmelowy Amaretto. W 1-do 2-quart patelni na małym ogniu, wymieszać 1 szklankę cukru i 1/4 szklanki wody, aż cukier się rozpuści, o 3 protokół. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować, bez mieszania, aż mieszanina będzie w kolorze bursztynowym, około 8 minut; zdjąć patelnię z ognia. W międzyczasie, na patelni 1-do 2-quart na średnim ogniu, doprowadzić 1/3 szklanki śmietany do wrzenia. Z ognia, ostrożnie dodać gorącą śmietanę i 1/4 szklanki amaretto lub innego likieru o smaku migdałowym lub 1 łyżka ekstraktu migdałowego do karmelizowanego cukru; mieszać do mieszania (mieszanina będzie pęcherzyków).
Podawać na ciepło. Sprawia, że około 1 szklanki.