Budyń Czekoladowo-Orzechowy
Budyń Czekoladowo-Orzechowy to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 97 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 14%. Spróbuj Budyń Czekoladowo-Orzechowy, Dekadencki Budyń Orzechowo-Czekoladowy, oraz Ciasto Budyniowe Czekoladowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mieszaj skrobię kukurydzianą z 1/2 szklanki mleka w misce, aż skrobia kukurydziana całkowicie się rozpuści.
Podgrzej Pozostałe 1 1/2 szklanki mleka, czekolady, cukru i soli w małym rondlu na średnim ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści. Podnieść ciepło do średniej; gotować, ubijając od czasu do czasu, aż prawie się zagotuje(para wzrośnie z powierzchni). Mieszaj mąkę kukurydzianą z mlekiem ponownie, aż będzie gładka; Dodaj do rondla w cienkim strumieniu, stale ubijając. Przynieś budyń na wolnym ogniu, kontynuując trzepaczkę. Dusić, stale ubijając, 1 1/2 minuty więcej.
Wlać budyń do miski lub czterech 5-uncji kubków; naciśnij plastikową folię na powierzchni budyniu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny.