Budyń Bourbon-Butterscotch
Need a deser wegetariański? Bourbon-Butterscotch Pudding może być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 5G białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz bourbon, cukier, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Pecan, Bourbon, and Butterscotch Bread budyń, Budyń maślany z Burbon-brązowym cukrem bezy, oraz Bourbon dyniowy budyń chlebowy z sosem Bourbon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w średnim rondlu overmedium ciepła. Zeskrobać nasiona fasoli Vanilla; dodać fasolę. Gotować, wirując panoccasionally, aż masło zaczyna brązowieći zapach orzechowy, o 3 protokół.
Dodać brownsugar i gotować, mieszając od czasu do czasu, untilsugar zaczyna się rozpuszczać, około 2 minut.
Dodaj śmietanę, mleko, bourbon isalt; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Żółtka ubić, skrobia kukurydziana i cukierw dużej misce, aż będzie gładka. Stopniowo dodawać mieszankę śmietany, stale ubijając.Wytrzyj rondel. Przecedzić krem przez sito o drobnych oczkach z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż do czasu, aż bąbelki będą bąbelkami, 5-6 minut.
Wyjmij rondel z ognia i przenieśmieszkanie do blendera. Krótko zmiksować na niskiej prędkości, aż będzie gładka.
Miejsce ramekins lub bowlson oprawione blachy do pieczenia. Dziel krem równomiernie pomiędzy ramekiny i schładzaj, aż ustawi się, co najmniej 3 godziny. Zrób z wyprzedzeniem: puddingi mogą być 3 dni do przodu. Przykryć i schłodzić.
Na każdy budyń nałożyć crème fraîche i w razie potrzeby pokruszone gingersnaps.