Budowa Piernika

Budowa Piernika
Budowa Piernika to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 7072 kalorii, 72g białka, oraz 212g tłuszczu. Na 8,87 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka melasy, mielony imbir, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Świetnie sprawdza się jako deser. Z łyżeczką wynik 82% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Budowanie klina, Budulec Ciasta, oraz Kostny budujący Tęczowy jarmuż Slaw ze świeżymi pomarańczami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Skracanie rozpuścić w rondlu wystarczająco dużym, aby wymieszać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wymieszać z cukrem i melasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
CukierCukier
4
Połącz mąkę, sól, sodę oczyszczoną, gałkę muszkatołową i imbir; stopniowo mieszaj do patelni, używając rąk do pracy w ostatnim kawałku. Ciasto powinno być sztywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
ImbirImbir
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala i wytnij zgodnie z życzeniem. Upewnij się, że piernik ma jednolitą grubość, lub krawędzie mogą spalić się przed środkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Umieść kawałki na arkuszach ciastek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Piec przez 13 do 15 minut w nagrzanym piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Pozostaw do ostygnięcia przez kilka minut na arkuszu ciastek, a następnie wyjmij do stojaków, aby zakończyć chłodzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Gdy piernik ostygnie całkowicie, zrobić lukier cementu. W średniej misce wymieszać cukier cukierniczy i śmietanę z kamienia nazębnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Krem TatarskiKrem Tatarski
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Dodać białka i wanilię. Bij z dużą prędkością, aż lukier utrzyma swój kształt. W razie potrzeby dodać więcej cukru cukierniczego, aby zagęścić lukier. Przykryj lukier wilgotną szmatką, aby zapobiec wyschnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Białka JajBiałka Jaj
LukierLukier
WaniliaWanilia
LukierLukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia76
Magazyn