Budowa Piernika to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 7072 kalorii, 72g białka, oraz 212g tłuszczu. Na 8,87 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka melasy, mielony imbir, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Świetnie sprawdza się jako deser. Z łyżeczką wynik 82% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Budowanie klina, Budulec Ciasta, oraz Kostny budujący Tęczowy jarmuż Slaw ze świeżymi pomarańczami.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Skracanie rozpuścić w rondlu wystarczająco dużym, aby wymieszać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wymieszać z cukrem i melasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa
Cukier
4
Połącz mąkę, sól, sodę oczyszczoną, gałkę muszkatołową i imbir; stopniowo mieszaj do patelni, używając rąk do pracy w ostatnim kawałku. Ciasto powinno być sztywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Imbir
Gałka Muszkatołowa
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala i wytnij zgodnie z życzeniem. Upewnij się, że piernik ma jednolitą grubość, lub krawędzie mogą spalić się przed środkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
6
Umieść kawałki na arkuszach ciastek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
7
Piec przez 13 do 15 minut w nagrzanym piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Pozostaw do ostygnięcia przez kilka minut na arkuszu ciastek, a następnie wyjmij do stojaków, aby zakończyć chłodzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
9
Gdy piernik ostygnie całkowicie, zrobić lukier cementu. W średniej misce wymieszać cukier cukierniczy i śmietanę z kamienia nazębnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Krem Tatarski
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Dodać białka i wanilię. Bij z dużą prędkością, aż lukier utrzyma swój kształt. W razie potrzeby dodać więcej cukru cukierniczego, aby zagęścić lukier. Przykryj lukier wilgotną szmatką, aby zapobiec wyschnięciu.