Buche de Noel
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Buche de Noel spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 601 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 59 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rum, żółtka, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bûche de Noël, Buche de Noel, oraz Buche De Noel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 10 na 15-calową galaretkę z masłem i wyłożoną pergaminem z masłem
Białka i cukier ubić w misce miksera elektrycznego. Miseczkę przełożyć na gotującą się wodę i delikatnie ubijać, aż cukier się rozpuści i białka będą gorące. Podłącz miskę do miksera i ubijaj trzepaczką na średniej prędkości, aż ostygnie. Przełącz na wiosło i ubijaj zmiękczone masło i kontynuuj ubijanie, aż krem maślany będzie gładki. Rozpuszczamy kawę rozpuszczalną w trunku i ubijamy do maślanego kremu.
Obróć warstwę genoise i oderwij papier. Odwróć na świeżą kartkę papieru.
Warstwę rozprowadzić połową masła. Użyj papieru, aby pomóc ci zwinąć ciasto do ciasnego cylindra
Przenieść do blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do zestawu. Rezerwować pozostały krem maślany Na Zewnątrz buche.
Połącz pastę migdałową i 1 szklankę cukru w misce miksera elektrycznego i ubijaj za pomocą uchwytu łopatkowego na małej prędkości, aż cukier zostanie prawie wchłonięty.
Dodaj pozostały 1 szklankę cukru i wymieszaj, aż mieszanina będzie przypominać drobne okruchy.
Dodać połowę syropu kukurydzianego, następnie kontynuować mieszanie, aż trochę marcepanu trzyma się razem po ściśnięciu, dodając dodatkowy syrop kukurydziany trochę na raz, w razie potrzeby; marcepan w misce nadal będzie kruchy.
Przenieść marcepan na powierzchnię roboczą i zagnieść na gładką powierzchnię.
Zawinąć 1/3 marcepanu w 6-calowy cylinder i pokroić na 1-calową długość.
Zwiń połowę długości w kulki. Wciśnij Pozostałe cylindryczne długości (łodygi) do kulek (czapek), aby zrobić grzyby. Rozmazać z kakao w proszku. Aby ostrokrzew liści: zagnieść zielony kolor na 1/2 pozostałego marcepanu i zwinąć go w długi cylinder. Spłaszczyć tylną łyżką, a następnie poluzować ją od powierzchni łopatką.
Pokroić w diamenty, aby liście, lub użyć noża.
Aby jagody ostrokrzewu: zagnieść czerwony kolor na mały kawałek marcepanu.
Przetocz się w małe kulki.
Aby zrobić szyszki, zagnieść kakao w proszku do pozostałego marcepanu. Podziel na pół i uformuj na 2 kształty stożków. Ukoś boki stożków punktami nożyczek.
Rozpakuj ciasto. Trim końce na przekątnej, zaczynając cięcia o 2 cale od każdego końca. Większy wycięty kawałek należy ułożyć na buche około 2/3 u góry. Przykryj Buczek reserved buttercream, upewniając się, aby zakręcić wokół wystającego pnia. Smagnij masło widelcem lub grzebieniem dekoracyjnym, aby przypominało korę.
Przełożyć Buczek na talerz i udekorować marcepanem.
Talerz posypać i obsypać oszczędnie cukrem cukierniczym "śniegiem"."
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnej temperaturze pokojowej. Resztki przykryć luźno i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Ustaw stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni.
Do połowy napełnić średni rondel wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obniż ciepło, aby woda się gotowała.
Jajka, żółtka, sól i cukier ubić w misce miksera o dużej wytrzymałości.
Umieść na patelni gotującej się wody i delikatnie ubijaj, aż mieszanina będzie po prostu letnia, około 100 stopni (test palcem). Podłącz miskę do miksera i z mocowaniem trzepaczki, ubijaj na średniej prędkości, aż mieszanina jaj zostanie schłodzona (dotknij zewnętrznej części miski, aby powiedzieć) i potrojona w objętości.
Podczas ubijania jaj, wymieszać mąkę, skrobię kukurydzianą i kakao.
Przesiać 1/3 mieszanki mąki na ubitych jaj. Użyj gumowej szpatułki, aby złożyć mieszankę mąki, upewniając się, że zeskrobujesz całą drogę do dna miski na każdym przejściu przez ciasto, aby zapobiec gromadzeniu się mieszanki mąki i tworzeniu grudek. Powtórz z kolejną 1/3 mieszanki mąki i na koniec z resztą.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i wygładzić wierzch.
Piec genoise przez około 10 do 12 minut, lub do dobrze wzrosła, głębokie i jędrne w dotyku. (Upewnij się, że ciasto nie przeciąża się i nie staje się zbyt suche, w przeciwnym razie będzie trudne do zwinięcia.)
Użyj małego noża do parowania, aby poluzować ciasto z boków patelni. Odwróć ciasto na stojaku i niech ciasto ostygnie prawej stronie na papierze.
Wyjmij papier, gdy ciasto jest chłodne.
Przechowywanie: owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez kilka dni lub dwukrotnie zawijać i zamrażać do miesiąca.